Pradžioje – svajonė turėti furgonėlį
Gimęs ūkininkų šeimoje Nikolas – ambicingumo, užsispyrimo, veržlios lyderystės pavyzdys. Siekti savo tikslų nuo pat vaikystės Nikolą motyvavo didžiausia jo svajonė – teikti žmonėms džiaugsmą.
„Labai mėgstu laimingus žmones ir visada norėjau besišypsančių jų matyti kuo daugiau. Ir tik prieš keletą metų, atradęs savo tikrąjį pašaukimą, supratau, kad teikti džiaugsmą žmonėms noriu gamindamas. Ir ne kažką kita, o tikras neapolietiškas picas, su kruopščiai išieškotomis tešlos brandinimo receptūromis ir ingredientų kombinacijomis“, – sako N. Oženka.
Iš pradžių Nikolas stebino draugų kompaniją reguliariai organizuodamas picos vakarėlius, vėliau daug mokėsi, domėjosi ir studijavo savarankiškai.
„Norėjau sužinoti visas paslaptis apie gamybą ir ingredientus, bendravau su klestinčių picerijų bei restoranų savininkais užsienyje – smalsavau, kaip jiems pavyko. Geriausiai įsiminta pamoka iš pizzaiolo (profesionalus picų šefas) Gennaro, restoranų savininko Puglia mieste ir picos tėvyne laikomame Neapolyje, – gaminti reikia su meile, be jos net patys geriausi įgūdžiai beverčiai. Būtent šia pamoka kasdien vadovaujuosi jau kiek daugiau nei metus kepdamas neapolietiškas picas savo paties rankomis įrengtame furgonėlyje. Tikiu, kad būtent todėl, kad viską darome su išskirtine meile, mums pavyksta iš klientų jos gauti atgal“, – sako šefas.
Furgonėlis išaugo į restoraną
Per metus neapolietiškos picos mylėtojų bendruomenė Vilniuje užaugo, todėl jai burtis prireikė didesnių namų nei furgonėlis.
„Kai pamačiau, kad žmonės džiaugiasi mūsų picomis, mano svajonė turėti furgonėlį išaugo iki svajonės burti neapolietiškos picos ir itališko maisto mylėtojų bendruomenę restorane. Labai norėjau vietos, kuri nebūtų taip priklausoma nuo oro sąlygų kaip furgonėlis ir į kurią visada būtų gera užsukti ne tik skaniai pavalgyti, bet ir tiesiog pasilabinti, pasikalbėti apie dienos nuotykius, nes žinotum, kad ten rasi draugiškų, savų žmonių ir būsi priimtas toks, koks esi ir jautiesi tą dieną. Būtent į tokią vietą visus vilniečius ir miesto svečius liudyti išsipildančios mano svajonės kviečiu jau šį penktadienį“, – džiaugiasi Nikolas.
Ypatingi ingredientai ir išskirtinis sūris
Vienas ryškiausių naujos maisto vietos išskirtinumų – ypatingi ingredientai.
„Neapolietiškos picos turtingos savo ingredientais, itališki patiekalai – savo skoniais, todėl kėliau sau tikslą – picerijoje-restorane gaminti tik iš rinktinių produktų. Daug keliavau, išbandžiau daug restoranų, susipažinau su ūkiais ir gamintojais, teko daug dirbti, bet esu užtikrintas – patiekalus gaminsime iš išskirtinių ingredientų. Itališkus ingredientus receptuose derinsiu su lietuviškais produktais, nes stipriai palaikau vietos ūkius. Gerai picai būtinas geras sūris – didžiuojuosi atrastomis rūšimis, kuriomis gardinsime patiekalus“, – sako restorano šefas.
Restorano įkūrėjo tikslas – ne tik kiekvienam Vilniuje suteikti galimybę paragauti kokybiškų itališkos virtuvės skonių, bet ir nustebinti ypatingais vardiniais patiekalais.
„Ruošime ne tik klasikinius patiekalus, turėsime ir staigmenų. Mūsų vardinė pica jau spėjo tapti vizitine furgonėlio kortele, todėl picerijoje-restorane specialųjį patiekalų sąrašą plėsime. Vardinę picą papildys pasta, gnocchi (itališki bulvių virtinukai), kokteilis ir desertas“, – atskleidžia N. Oženka.