Festivalio organizatorius Karolis Bakutis sako, kad jubiliejų minintis festivalis kviečia burgerį pagerbti atliekant masinę serenadą.
„Serenada yra daina, kviečianti į pasimatymą. Tačiau akivaizdu, kad Lietuvoje įsimylėjimo į burgerius fazė jau baigėsi – ji virto į stiprią meilę. Daugybė žmonių festivalyje sutinka galbūt ir neblogai pažįstamus restoranus ar maisto vagonėlius, tačiau tik čia galima paragauti išskirtinių, tik renginio metu ruošiamų burgerių“, – sako agentūros „Jump!“ vadovas K. Bakutis.
Iš viso festivalyje patiekiama apie 80 skirtingų burgerių. Maistą ruoš ne tik dalyviai iš Vilniaus, bet ir Dzūkijos, pajūrio, Latvijos – festivalyje pirmą kartą dalyvauja iš Indonezijos atvykusi maisto entuziastė, norinti supažindinti lietuvius su nauja virtuve.
Be jau įprastų jautienos, vištienos ar plėšytos kiaulienos burgerių, yra pasiūlymų su aštuonkoju, „Portobello“ grybais, tofu ir tempeh, „Wagyu“ jautiena, gausybe pačių dalyvių marinuojamų priedų ir ruošiamų pagardų.
Paprastai festivalyje tradiciškai apsilanko apie 7000 lankytojų, todėl renginio organizatoriai ragina lankytojus surengti pikniką šalia esančiame Kūdrų parke – tam tereikia pasiimti paklotą, o vaišėmis ir gaivinančiais gėrimais pasirūpins festivalio dalyviai.
Planuojama, kad festivalis truks iki 23:45 val., įėjimas nemokamas.