Pasaulyje yra ypač didelis citrusinių vaisių pasirinkimas, Lietuvoje – kiek mažesnis. Mums geriausiai žinomi – citrinos, žaliosios citrinos, apelsinai, mandarinai ir greipfrutai. Visi jie turi panašų vitaminų ir mineralinių medžiagų kiekį. Kai kurie jų – kartoki. Tokį poskonį jiems suteikia glikozidai, esantys vaisių minkštimo baltosiose skaidulose.
Tikroji citrina – šie vaisiai noksta visus metus. Prinokę būna geltonos spalvos ir labai rūgštūs.
Didysis greipfrutas – šie vaisiai yra labai stambūs, nuo 12-20 cm iki 30 cm skersmens. Jų forma kartais primena kriaušę – kiek pailgi rutuliai. Jų žievelė stora, skiltelės lengvai atsiskiria, plėvelės lengvai nusilupa. Sėklos yra stambios, plokščios, gelsvos. Skonis – kiek kartokas.
Vaistinis citrinmedis – šis vaisius yra kilęs iš Vakarų Azijos, Indijos, Viduržemio jūros regiono, dar senovėje paplito po Europą. Dabar auginamas daugelyje šiltesnio klimato šalių. Vaisius – citronas, didžiausias iš visų citrusinių vaisių. Jo ilgis 12-40 cm, skersmuo 8-28 cm. Vaisiaus minkštimas labai rūgštus ir šviežias nevalgomas, tačiau naudojamas konditerijos pramonėje, uogienių gamyboje.