Jei vaikystėje nusiskindavote pas močiutę kaime nuo medžio obuolį, neabejotinai šalia augo ir kriaušės. Šis vaisius yra artimas obuolio giminaitis, bet turi ir savo išskirtinių savybių. Kokios jos, kaip kriaušes laikyti, kuo jos naudingos sveikatai ir ką skanaus iš jų pagaminti, sužinosite čia.
Kriaušė – koks
tai vaisius?
Įsibėgėjęs kriaušių sezonas, vis labiau traukia į pirkinių krepšelį įsimesti ir šių žalsvų, geltonų ar raudonų vaisių. Kriaušes dėl jų itin saldaus skonio mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji, kurie derina jas ne tik prie sūrio, bet ir prie mėsos patiekalų. Kaip ir kiti vaisiai, jos gali padėti numesti svorio, sureguliuoti virškinimo sistemą bei apsaugoti nuo žalingo aplinkos poveikio.