Nors moliūgas lietuvių virtuvėje savo vietą atrado ne taip ir seniai, greitai jis tapo nepamainoma daržove. Kūrybingos šeimininkės iš jo gamina šimtus patiekalų – nuo užkandžių iki desertų, o kur dar moliūgo sėklos ar moliūgų aliejus? Artėjant Helovynui, be moliūgų niekaip neišsiversite. Tad kuo šios daržovės naudingos, kaip jas teisingai paruošti ir kaip gražiai išskaptuoti?
Moliūgas – kokia
tai daržovė?
Moliūgas yra ne tik Helovyno dekoracijai skirta daržovė, bet ir itin naudingas maistas mūsų organizmui. Joje yra nemažai vitamino C, B1, B2, E, mineralinių druskų, seleno aliejų ir folio rūgšties. Be to, galima valgyti ne tik moliūgo minkštimą, bet ir jo sėklas, kuriose taip pat gausu naudingųjų medžiagų. Nors Lietuvoje moliūgai išpopuliarėjo pakankamai neseniai, juos greit pamėgo sodininkai – moliūgai nėra įnoringi daržo „šeimininkai“ ir juos lengva prižiūrėti.