„Vertinamosios pratybos ,,Tvirtas skydas 1“ yra rinktinės trejų metų karinio rengimo įvertinimas, puiki proga pasitikrinti tarpusavio sąveiką, bendrus veiksmus su kitais Lietuvos kariuomenės vienetais ir sąjungininkais, o kariams – treniruotis ir tobulinti įgūdžius ginant savo kraštą“, – sakė Dainavos apygardos 1-osios rinktinės vadas plk. ltn. Mindaugas Jančiukas.

Lietuvos kariuomenės išplatintame pranešime nurodoma, kad pratybose treniruosis daugiau kaip 1 tūkst. karių. Kartu su rinktinės kariais dalyvaus ir kitų Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vienetai, Lietuvos šaulių sąjungos šauliai bei NATO sąjungininkų kariai.

Kariai treniruosis Alytaus, Varėnos, Lazdijų, Vilkaviškio rajonų, Alytaus miesto, Druskininkų, Marijampolės, Kalvarijos savivaldybių teritorijose.

Pratybos vyks šviesiu ir tamsiu paros metu: kariai judės pėsčiomis arba su ratinėmis karinėmis transporto priemonėmis, naudos imitacinius šaudmenis bei sprogstamuosius užtaisus, specialiąsias priemones, dūminius paketus.

Didžioji dalis užduočių bus vykdoma civilinėse teritorijose, kurių naudojimas karinių pratybų tikslais yra iš anksto suderintas su vietos savivaldos institucijomis ir jų savininkais, informuojama išplatintame pranešime.

KASP rengia karius savanorius Lietuvos sausumos teritorijos ginkluotai gynybai. Pajėgose tarnauja daugiau nei 5 tūkst. karių savanorių, pažymima pranešime.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją