Poros, amžiną meilę prisiekti norinčios būtent Rotušėje, kviečiamos kreiptis į savivaldybės Klientų aptarnavimo skyrių. „Toliau prašymai vertinami atsižvelgiant čia veikiančio Kauno miesto muziejaus padalinio užimtumą bei tuo metu jame suplanuotus renginius“, – pažymi savivaldybė.

Senoji tvarka, kai visos penktadieniams ir šeštadieniams registruotos ceremonijos vyksta Rotušėje, anot savivaldybės, į jaunavedžių pamėgtą vietą pilnai grįš nuo kitų metų.

Taip pat informuojama, kad poroms pageidaujant ir toliau išliks galimybė susituokti tiek K. ir P. Petrauskų namuose, tiek Kauno pilyje ar kitose viešosiose miesto vietose.

Anksčiau skelbta, kad civilines santuokas į Kauno Rotušę ketinama grąžinti tik kitą pavasarį, pradėjus aikštės atnaujinimo darbus.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Rotušės pastato durys rekonstrukcijai užsivėrė prieš pustrečių metų. Per šį laikotarpį buvo įrengta Kauno miesto muziejaus ekspozicija, atvertos rūsio patalpos ir palėpė, kurioje įkurta nauja parodų erdvė.

Visus pastato aukštus sujungė liftas, suteikiantis galimybę čia be didesnių nepatogumų lankytis žmonėms su negalia. Buvo tvarkomas ir pastato fasadas, restauruoti puošybiniai jo elementai.

Visi darbai kainavo beveik 7 mln. eurų: 4,5 mln. skirta patalpų atnaujinimui, 846 tūkst. išorės restauracijai ir dar 1,49 mln. eurų ekspozicijos koncepcijai bei jos įgyvendinimui.

Paskutinį kartą didesni Kauno rotušės remonto darbai vyko 1836-1837 m., o restauracija – prieš pusšimtį metų (1969-1973 m.).

Miesto Rotušė duris atvėrė šių metų liepos 11-tą dieną, o po mėnesio buvo paskelbtas ir Rotušės aikštės kapitalinio remonto viešasis pirkimas. Aikštės atnaujinimui rangovą tikimasi išrinkti rudenį, tada paaiškės ir kiek truks bei kainuos jos atnaujinimo darbai.

Šiuo metu Kauno Rotušės aikštėje vyksta archeologiniai tyrimai.