Programoje – žymių Lietuvos visuomenininkų pranešimai, aktyvios veiklos ir koncertas su gerai žinomais jaunais atlikėjais bei grupėmis. Nustebinti liko ne tik jaunieji organizatoriai, bet ir festivalio svečiai, jog per visą dieną festivalyje apsilankė daugiau kaip 600 žmonių.

Pirminė idėja surengti festivalį užsimezgė Stakliškių gimnazijos mokinių taryboje, kurią koordinuoja jauna mokytoja Audronė Zdanevičienė: „Kažkada tyliai pasvajojom, o kas, jeigu ir mes Stakliškėse surengtume savo vasaros atidarymo festivalį? Tokią šventę, kokias organizuoja ir didieji Lietuvos miestai?“ Ilgai netrukus komanda šia idėja rimtai patikėjo ir ėmėsi įgyvendinimo planų. Mokiniai patys ieškojo rėmėjų, vykdė komunikaciją: kūrė plakatus, spausdino skrajutes, filmavo reklaminius vaizdo įrašus, didino sklaidą apie būsimą festivalį ir pamažu pažindino miestelio gyventojus, tikėdami, kad festivalis įvyks ir bus toks, kokiame patys norėtų dalyvauti.

Išskirtinė festivalio programa ir veiklos

Gegužės 31 d. visi miestelio gyventojai bei svečiai buvo kviečiami į Stakliškių gimnazijos stadioną, kur juos pasitiko pirmieji festivalio programos dalyviai ir pranešėjai. Diena startavo nuo pokalbių su jaunimo lyderystės programos „Lyderių inkubatorius“ įkūrėja Marija Vorobjovaite, šonaslydžio gerbėjams pažįstamu Simonu Ivanovu („Krebždesiu“), „Power Hit Radio“ laidų vedėjais Laura ir Edgaru, o pirmąją programos dalį vainikavo pokalbis su visiems gerai pažįstama, tikra miestelio pažiba – Andriumi Ališausku, Stakliškių mokyklos abiturientu, mokslų daktaru ir sportininku.

Toliau sekė netradicinės aktyvios veiklos: funkcinė treniruotė, kurią ir vedė pats A. Ališauskas, zumba pamoka su G. Bernatavičiūte, šaudymo užsiėmimai ir pamokos su „Šarato broliais“, o taip pat buvo galima laiką praleisti kūrybinėse dirbtuvėse su gimnazijos pavaduotoja V. Breikštiene – veiklose nuo apyrankių pynimo iki skaniausios duonos kepimo. Ir tai ne pabaiga, nes vyko ir krepšinio varžybos „3x3“, kurias organizavo buvę gimnazijos mokiniai Linas ir Artūras, priklausantys dabartiniam Stakliškių jaunimo klubui. Atskiroje zonoje vyko ir trumpametražių filmų peržiūra, kuriuos kūrė patys mokiniai, o už pastangas buvo dar ir apdovanoti prizais.

Prasidedant festivalio koncertinei daliai, šmaikščiu tonu visus atlikėjus į sceną kvietė renginio vedėjas Laurynas Nikelis, pasirodė: Stakliškių gimnazijos „Popchoras“, vyrų ansamblis, atlikėjai Ema, Roberta ir Kasparas, „Lietuvos balso“ finalininkas alytiškis Orestas Vyšniauskas, VDU Muzikos akademijos studentai, taip pat dalyvavo ir šokių studija „RED“ iš Kauno bei „Me Gusta“ šokėja Milana. Vakare garsiausiomis ovacijomis ir džiaugsmu buvo sutiktas „Baltasis Kiras“ bei grupė „Velvet“.

Festivalyje dalyvauti buvo pakviestos visos rajono ir vietinės mokyklos, bendruomenės ir šeimos. Koncerto metu veikė prekyba, vaikai buvo kviečiami nemokamoms pramogoms: šokinėti ant batuto, spalvotai išsipiešti veidukus, o festivalio akimirkas fiksavo buvęs Stakliškių gimnazijos mokinys fotografas Paulius Lučka.