Kreipėsi bendruomenė

„Į mane kreipėsi Josvainių bendruomenė, nes stotelės būklė jau iš pažiūros atrodė prasta. Mes su bendruomene pasitarėme ir nusprendėme, kad reikia imtis veiksmų. Tuomet kreipėmės į Kėdainių rajono savivaldybę su prašymu mums padėti ir sutvarkyti stotelę, kad ji nebūtų pavojinga žmonėms. Rajono savivaldybė reagavo į mūsų prašymą ir kreipėsi į Lietuvos automobilių kelių direkciją, kurios pavaldume ši stotelė ir yra“, – pasakojo Josvainių seniūnas Algimantas Sirvidas.

Nutarė nugriauti

Kelių direkcijos atsakingi specialistai buvo atvykę į Josvainius ir įvertino stotelės būklę. Buvo priimtas sprendimas seną pastatą nugriauti ir jo vietoje pastatyti naują, modernų autobusų laukimo paviljoną.

„Kelių direkcija reagavo į mūsų prašymą ir ėmėsi veiksmų. Buvo atvykę specialistai, įvertino būklę ir nutarė stotelę nuversti. Pats stebėjau tuos darbus ir galiu pasakyti, kad konstrukcijos visos buvo supuvę, stotelė išties buvo atgyvenusi. Per keletą dienų senoji stotelė buvo nugriauta, liekanos išvežtos, žemė išlyginta. Netrukus buvo pastatytas ir naujasis paviljonas“, – dėstė A. Sirvidas.

Patiko ne visiems

Tačiau toks sprendimas nugriauti senąją autobusų stotelę patiko ne visiems josvainiškiams. Atsirado žmonių, pasipiktinusių Kelių direkcijos veiksmais. „Rinkos aikštė“ kreipėsi į Lietuvos automobilių kelių direkciją, kuri paaiškino, jog stotelės techninė būklė vertinta to paprašius Kėdainių rajono savivaldybei. Todėl buvo imtasi veiksmų ir įrengtas saugus, šiuolaikinius reikalavimus atitinkantis autobusų laukimo paviljonas.