Per paskutinius du metus tai jau ketvirtas Kaune sutvarkytas parkas ir pirmas toks verslo iniciatyva, rašoma pranešime.

Parkas įrengtas greta daugiabučių kvartalo „Parko apartamentai“, tačiau čia galės laisvai lankytis visi kauniečiai ir miesto svečiai. Jis taps miesto nuosavybe, kai tik bus sutvarkyti visi reikalingi dokumentai.

Ypatingai džiugiai šią naujieną sutiko Aleksoto bendruomenė, nes šiame Kauno mikrorajone parko iki šiol nebuvo.

„Dabar svarbiausi kriterijai renkantis būstą yra ramybė, žaluma, sutvarkyta ir tinkamai išplėtota aplinka bei infrastruktūra ir galimybė kuo greičiau pasiekti miesto centrą. Kurdami „Parko apartamentus“ išpildėme visas šias sąlygas, o pagrindiniu akcentu tapo greta esantis parkas. Kita vertus, norėjosi prisidėti ir prie Kauno tvarkymo bei puoselėjimo, ką šiuo metu taip aktyviai daro Savivaldybė, todėl nusprendėme jį padovanoti miestui“, - sakė parką įrengusios bendrovės „Centromera“ direktorius Artūras Jurša.

Kaunietis architektas Vygantas Alaunė sako, kad tokios viešosios laisvalaikio erdvės kaip parkai dabar miestui yra itin svarbios.

„Žmonės dabar dirba daug ir ilgai, daug laiko praleidžia biuruose, todėl vakare po darbo jiems reikia aktyvesnės fizinės veiklos, pabuvimo arčiau gamtos. Todėl labai svarbu, kad parkai būtų tinkamai sutvarkyti, čia būtų reikiamo inventoriaus, geras apšvietimas, kad būtų galima laiką leisti ir vakare. Tokių parkų kaip Aleksote atsiradimas miestui suteikia labai daug pridėtinės vertės ir gerina miestiečių gyvenimo kokybę“, - sakė pašnekovas.

Parke įrengta vaikų žaidimų aikštelė, lauko treniruokliai, paplūdimio tinklinio aikštelė, parkavimosi vietos dviračiams, dviračių takai. Tamsiu paros metu parką nušvies specialus daugiaspalvis apšvietimas. Verslo lėšomis sutvarkyti takeliai, suoliukai, apšvietimas, investuota į augalų priežiūrą. Taip pat pasirūpinta administravimu, statybos projektu, darbų pridavimu.

Savivaldybė prie parko įrengimo prisidėjo nupirkdama sporto ir vaikų žaidimo inventorių. Į miesto parko tvarkymą bendrovė iš viso investuota 242 tūkst. Eur, dar 310 tūkst. Eur kainavo naująjį kvartalą rėminančių, miestui priklausančių gatvių sutvarkymas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)