Dvokiantį upelį kaunietis pastebėjo dar rugpjūčio 21 dieną ir esą iš karto informavo tarnybas.

„Rugpjūčio 21d., eidamas Parodos kalnu, pastebėjau tekantį upeliuką iš šlaito. Paskambinau 112. Pasakė, tai ne jų reikalas, bet bandys kažką padaryti“, – laišką pradėjo skaitytojas.

Kauniečio teigimu, po skambučio Bendruoju pagalbos telefonu, su juo susisiekė Aplinkos apsaugos departamento atstovai, kurie žadėjo situaciją išspręsti.

„Ir išties, po keleto minučių perskambino gamtos apsauga. Išklausinėjo, kas, kur. Žadėjo pasirūpinti. Deja, vakar jis tebebėgo. Matyt ruošia upelį savaitgalio „Red Bull“ varžyboms. Tik gaila, kad dvokia“, – rašė vyras.

Tiesa, pastebėjimus dėl šios vietos kauniečiai naujienų portalui reiškė ir seniau, skundų sulaukta ir po Jessicos Shy koncerto – penktadienį kauniečiai pranešė apie nutikusią avariją ir nemalonų kvapą.

Dėl nuotekų kaltas privatus asmuo

Susisiekus su „Kauno vandenys“ viešųjų ryšių specialiste Ligita Čeponyte, ši patikino, jog darbuotojai antradienį buvo nuvykę ant Parodos kalno ir įvertino situaciją.

Kaunas

„UAB „Kauno vandenys“ darbuotojai rugsėjo 3 d., buvo nuvykę į vietą. Pasak avarinės tarnybos viršininko Rimo Stunžėno, problemos priežastis – buvęs užsikimšimas nuotekų tinkle“, – teigė „Kauno vandenys“ atstovė.

Viešųjų ryšių specialistė taip pat pažymėjo, jog UAB „Kauno vandenys“ nėra atsakingi už šioje vietoje telkšantį upelį.

„Atkreipiame dėmesį, kad tai ne UAB „Kauno vandenys“ eksploatuojami tinklai. Perkūno al. 4 teritorijos savininkas apie problemą yra informuotas“, – patikino Ligita Čeponytė.

Antradienį paviešinus šią problemą, trečiadienį vaizdas ir kvapas Parodos kalne nepasikeitęs. Skundu dėl nuotekų dalijosi dar viena skaitytoja:

„Nenustojama rašyti apie stadioną, ruošiamasi jau „Red Bull“ lenktynėms, kodėl niekas nemato, kad Parodos kalnu upeliu teka šūdai? Jau turbūt antra savaitė, kaip ten jie teka, niekas netvarkoma, kaip žiūrovai klampos tuo takeliu, lenktynininkai galės irgi pasivoliot fekalijose“, – trečiadienį nuomonę reiškė kaunietė.