Įrengė dvi

P. Lukšio gatvėje visai neseniai baigta metus laiko trukusi rekonstrukcija. Rekonstrukcijos metu buvo laikytasi visų šiuolaikinių standartų – pakelėse įrengti atitvarai, gatvėje įrengtas šiuolaikiškas apšvietimas, gatvė ir šaligatviai puikiai pritaikyti neįgaliesiems, mamoms su vežimėliais. Rekonstruojant gatvę įrengtos papildomos automobilių statymo vietos atskiras vietas paliekant žmonėms su negalia. Gatvės prieigos buvo apželdintos – buvo pasodinta dešimtys mažalapių liepų, kurios tinkamos augti miesto sąlygomis. Buvo įrengtos ir dvi iškiliosios pėsčiųjų perėjos – viena prie garažų, o kita prie parduotuvės.

Perėjų – mažai

„Turime įrengtas dvi perėjas, o mums norisi trečios. Norėtume, kad tarp dviejų esamų perėjų per vidurį būtų įrengta dar viena. Jos čia reikia, nes viso kvartalo žmonės čia eina ir neša šiukšles į kitapus gatvės esančius konteinerius. Taip pat čia yra stotelė, o norit pasiekti ją reikia kirsti gatvę. Dabar eina visi ne per perėją, juk neis žmonės aplink per garažus ar per parduotuvę. Nelogiška juk“, – išsikvietęs žurnalistus dėstė senjoras Vytautas.

Prašymą atmetė

Vytautas nesėdėjo rankų sudėjęs. Vyriškis kreipėsi į Kėdainių miesto seniūniją, kur jo problemą išgirdęs seniūnas Algirdas Krivičius pasiūlė kreiptis į Saugaus eismo komisiją, kuri tokius klausimus miesto ir rajono teritorijoje ir sprendžia. Su seniūno pagalba Vytautas kreipėsi į šią komisiją, kuri išnagrinėjo senjoro prašymą ir priėmė sprendimą pėsčiųjų perėjos senjoro nurodytoje vietoje neįrengti.

„Mums atsiuntė atsakymą, kad perėjos neįrengs. Pranešė, kad gatvė yra nauja, čia viską apskaičiavo ir sudėliojo specialistai, bet aš tais specialistais abejoju. Perėjos juk reikia ne man vienam, o visam kvartalui. Kovosime toliau“, – kalbėjo ryžtingai nusiteikęs senjoras.

Perėja būtų perteklinė

„Rinkos aikštė“ susisiekė su Kėdainių rajono savivaldybės administracijos direktoriumi ir Saugaus eismo komisijos pirmininku Arūnu Kacevičiumi. Jis pabrėžė, kad situacija jam žinoma, o sprendimai priimti gerai išnagrinėjus esamą situaciją.

„Gatvė rekonstruota visai neseniai. Kur įrengti perėjas, sprendė viską išanalizavę specialistai. Mes jų sprendimais pasitikime. Negalime įrengti pėsčiųjų perėjų ten, kur tik kažkas užsimano. Tam turi būti priežastis. Mūsų komisija nepritarė senjoro pasiūlymui, nes toje gatvėje tai jau būtų perteklinė pėsčiųjų perėja, paprasčiau tariant, jų būtų tiesiog per daug.

Žinoma, senjoras turi galimybę vėl kreiptis į komisiją, tačiau jei jau priėmėme tokį sprendimą, tai jis tikrai motyvuotas ir, mūsų nuomone, tinkamas“, – pažymėjo A. Kacevičius.

Atsižvelgia į nuomonę

Pirmininkas pažymėjo, kad Saugaus eismo komisija tikrai dažnai atsižvelgia į gyventojų, įmonių, įstaigų nuomonę ir jų prašymus tenkina. Tačiau taip būna ne visada.
„Perteklinių eismo ribojimų, kelio ženklų reikia ne visada. Jie dar labiau apsunkintų pėsčiųjų, dviračių ar automobilių eismą. Priimame sprendimus tik gerai išanalizavę esamą situaciją“, – pabrėžė A. Kacevičius.