Tai jau antrasis vandalų „žygdarbis“ per keletą pastarųjų savaičių. Piktadarių ieško policija, prašoma ir visuomenės pagalbos.

Kad turtas suniokotas, pastebėjo po švenčių

Progimnazijos darbuotojai vandalų siautėjimo pėdsakus pastebėjo po šventinio savaitgalio. Balandžio 1-osios rytą jie rado suniokotus sporto aikštyno vartelius, išspirtą tvoros segmentą.

Maža to, pačiame aikštyne buvo primėtyta alkoholio butelių, šiukšlių. Progimnazijos darbuotojai spėja, kad niekadėjai čia „šventė“ Velykas.

Beje, progimnazijos administracija kreipėsi į policiją. Kėdainių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sugadinimo. Jeigu ką nors matėte ar žinote apie šį įvykį, praneškite mokyklos administracijai.

Vartelius suniokojo jau antrą kartą

Tai jau antrasis vandalų išpuolis per keletą pastarųjų savaičių. Prieš dvi savaites, taip pat savaitgalį, apie 4 valandą ryto jaunuoliai apspardė kitoje vietoje esančius progimnazijos segmentinius vartelius, apgadino jų konstrukciją.

Ta vieta stebima vaizdo stebėjimo kameromis ir vaizdo įrašuose galima puikiai atpažinti naktinius vandalus. Ši informacija buvo perduota Kėdainių rajono policijos pareigūnams.

Vienus vartelius rakina, kitų – ne

Tvora aplink progimnaziją atsirado visai neseniai – mokyklos vadovybė nutarė, kad taip bus saugiau visai progimnazijos bendruomenei, mat mokyklos ugdymo zonoje buvo pastebėta įtartinų asmenų.

Taip pat žmonės čia nevengia vedžioti ir savo augintinių, tad rūpindamasi savo mokinių saugumu, mokykla ir nutarė aptverti teritoriją, įrengiant joje vartelius, pro kuriuos gali įeiti ugdytiniai, įstaigos darbuotojai, tėveliai bei kiti su ugdymu susiję asmenys.

Varteliai, pro kuriuos lankytojai patenka į baseiną, užrakinami pasibaigus jo darbo laikui. Visą parą atrakinti tik tie varteliai, pro kuriuos ne tik mokiniai, bet ir aplinkinių namų gyventojai ateina sportuoti į už mokyklos esantį stadioną.