Kokiomis nuotaikomis Rugsėjis pasitinkamas Kėdainių rajono savivaldybės švietimo skyriuje? Gal Kėdainių rajone visos mokytojų darbo vietos užimtos? Deja …

Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos puslapyje „Mokyklos kviečia dirbti“ skelbiama informacija apie mokytojų poreikį ir Kėdainių savivaldybės mokyklose nuo rugsėjo 1 d.:

Fizikos/astronomijos, biologijos mokytojų ieško LSU Kėdainių „Aušros“ progimnazija;

Lietuvių kalbos mokytojų – LSU Kėdainių „Aušros“, „Ryto“ progimnazijos, Šėtos gimnazija;

Specialiojo pedagogo Mokykla-darželis „Obelėlė“;

Pradinio ugdymo mokytojų – Labūnavos pagrindinė mokykla, Josvainių gimnazija, „Ryto“ progimnazija;

Matematikos – Krakių Mikalojaus Katkaus, Josvainių, „Atžalyno“ gimnazijos, Dotnuvos pagrindinė mokykla;

Informacinių technologijų, geografijos – Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazija;

Chemijos – Josvainių, „Atžalyno“, Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazijos;

Muzikos, istorijos – Josvainių gimnazija;

Anglų kalbos – Dotnuvos pagrindinė mokykla;

Etikos – Dotnuvos pagrindinė mokykla, „Ryto“ progimnazija.

Apie laisvas darbo vietas Kėdainių rajono švietimo įstaigos skelbia ir Užimtumo tarnyba.

Dvi Kėdainių rajono ugdymo įstaigos naujus mokslo metu pradės ir be nuolatinių vadovų. Paskelbti konkursai direktoriaus pareigoms eiti penkerių metų kadencijai į Kėdainių r. Josvainių gimnaziją ir Kėdainių lopšelį-darželį „Puriena“.

Planuojama, kad šį rugsėjį pirmą kartą mokyklų duris pravers 438 mažieji kėdainiečiai. Iš viso 2024-2025 mokslo metais krašto mokyklas planuoja lankyti 6 875 moksleiviai.

Kėdainių r. savivaldybės Švietimo skyriaus duomenimis, praėjusių, 2023 m., rugsėjį Kėdainių rajone mokinių buvo 5 153, pirmokų – 445.

„Kiekvieni nauji mokslo metai yra šioks toks iššūkis, nes švietimo sistemoje nuolat vyksta pokyčiai. Šiais mokslo metais norėtųsi, kad jų būtų kuo mažiau…

Šiuo metu didžiausi iššūkiai, kaip ir visoje Lietuvoje, mokytojų trūkumas bei įtraukiojo ugdymo organizavimas“, – pasitikdama naujus mokslo metu sako Kėdainių rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Vilma Dobrovolskienė.