„Treniruokliai pastatyti vos keli metrai nuo jūros, tad čia sportuoti saulei besileidžiant – vienas malonumas. Ir apskritai užsienio šalyse treniruokliai prie jūros – ne toks jau ir retas įvykis. Manau, kad ir Klaipėda šiuo atžvilgiu turėtų pasitempti“, – sakė dažnai Nidoje besilankantis klaipėdietis Vladas.

„Vakarų ekspresui“ susisiekus su treniruoklius pastačiusius „Omnigym“ atstovu Lietuvoje Jurijumi Aliukoniu, šis patikino, kad toks jų projektas pajūryje ant smėlio – pirmasis Lietuvoje, o šiaip įvairių Lietuvos miestų parkuose ir aikštėse – toli gražu ne pirmas.

„Treniruokliai buvo pastatyti įvairiuose Lietuvos miestuose, tarp jų ir Palangoje bei Klaipėdoje. Klaipėdoje šešias savaites jie stovėjo Danės skvere. Būtent iš Klaipėdos jie iškeliavo į Nidą. Vykdome socialinį projektą „Padidinkime fizinį aktyvumą„. Nidoje pastatyti 7 treniruokliai. Su jais galima treniruoti visas raumenų grupes“, – pasakojo J. Aliukonis.

Ar bus Klaipėdos pliaže?

Anot jo, patys savivaldybių atstovai nusprendžia, kur statyti treniruoklius, o Nida ryžosi juos perkelti į paplūdimį.

Jis teigė, kad treniruokliai migruoja iš vieno Lietuvos miesto 5 kitą, tad šią vasarą jų pastatyti Klaipėdos pliaže galimybių kol kas nebus.

„Yra galimybių tai padaryti kitų metų vasarą“, – sakė „Omnigym“ atstovas Lietuvoje.

Be to, jis pasidžiaugė, kad tai ne tik nauda žmonių sveikatai, bet ir vedama tam tikra statistika.

„Yra įrengti SMART judesio davikliai, tad galima matyti, kuris iš šių treniruoklių yra mėgstamiausias žmonių. Matome, kiek laiko treniruojasi su vienu ar kitu treniruokliu, kuriomis valandomis ir t. t.“, – pasakojo J. Aliukonis.

Tiesa, su Nidos valdininkais yra sutarta, kad treniruokliai šią vasarą gali persikelti ir iš pietinio paplūdimio zonos į centrinį paplūdimį.

„Jei bus pageidavimų, treniruokliai galės keltis ir į kitą Nidos paplūdimio zoną“, – akcentavo pokalbininkas.

Melnragėje gera iniciatyva žlugo

Tiesa, 2017 metais I Melnragėje buvo įrengta nemokama treniruoklių salė po atviru dangumi.

Tuomet treniruoklių salės įkūrėjas ir vadovas Mantas Šulcas „Vakarų ekspresui“ sakė, kad nemokama treniruoklių salė po atviru dangumi ant jūros kranto, jo žiniomis, iki šiol buvo tik Klaipėdoje ir Majamyje.

Visgi 2021 metais ją nuspręsta uždaryti.

„Pavargau. Žmonės nėra aktyvūs ir geranoriški. Įsitikinau, kad Lietuvoje tokiems savanoriškiems nemokamiems projektams dar nepribrendome. Žmonės viską laužo, vagia, neša namo hantelius, treniruoklius. Per nuo šios treniruoklių salės atidarymo laikotarpį buvo pavogta visa kolekcija hantelių – nuo 1 iki 68 kg“, – tuomet „Vakarų ekspresui“ sakė minėtos I Melnragėje treniruoklių salės „Golden Gym“ savininkas M. Šulcas.

Deja, nuo to laiko niekas daugiau ir nesiėmė iniciatyvos, kad Klaipėdos pajūryje būtų įrengta treniruoklių salė po atviru dangumi.

Paplūdimyje yra pavienių metalinių konstrukcijų, kur žmonės gali daryti prisitraukimus, tačiau tokių efektyvių įvairių raumenų grupėms skirtų treniruoklių nėra.