Komplekso atstatymo iniciatoriai – VšĮ „Kalbantys sodai“ steigėjai, kuriems vadovauja Juknaičiuose esančio restorano „Prūsija“ šeimininkė Virginija Aleknienė.

V. Aleknienė „Šilutės naujienoms“ pasakojo, kad visi 10 komplekso atstatymo iniciatorių, viešosios įstaigos steigėjų, puikiai sutaria. Kiekvienas jų kiek gali prie komplekso atkūrimo prisideda savo lėšomis ir talka.

Džiugu ir tai, kad per 5 mėnesius jau surinkta per 5,5 tūkst. eurų iš juknaitiškių aukotojų, kurie tokią sumą sunešė po 50, 100 ar net po 1 tūkst. eurų. Prisidėti prie komplekso atstatymo jau pageidauja ir žmonės iš Šilutės ir kitų miestų, kurie yra turėję kokių nors ryšių su šia nuostabia vieta Juknaičiuose.
Pasak V. Aleknienės, per 5 mėnesius pavyko sutvarkyti apie 500 kvadratinių metrų stogo – pakeistos sijos ir stogo danga. Dar šiemet tikimasi uždengti apie 300 kv. m. stogo dangos.

Mažai buvo tikėtina, bet pavyko pagaminti ir sudėti išlenktos konstrukcijos Žiemos sodo patalpos aštuonias sijas. Kad jas pavyktų sudėti, teko griauti ir vėl atstatyti dalį šiai patalpai skirto stogo konstrukcijos. Sodo sijas pagamino Kazlų Rūdoje veikianti įmonė „Jūros medis”. Šios įmonės inžinierius Darius Bliūdžius gerai žino Juknaičių sveikatingumo komplekso istoriją, nes jis kilęs iš Šilutės.

Jau sudėti ir 32 komplekso langai, netrukus bus sudėtos ketverios pastato laukujės durys, kurios jau pagamintos ir parvežtos.

„Ateinančių metų pavasarį norėtųsi pradėti darbus ir prie baseino bei pastato įėjimo atstatymo.

Pastarąją dalį teks suprojektuoti remiantis vaizdais iš fotografijų”, – sakė V. Aleknienė.

Baigiant pastato sandarinimo darbus jų iniciatoriai labai norėtų konsultacijų apie pastato šildymo sistemos bei vandentiekio atstatymą. Jie laukia specialistų, kurie galėtų patarti šiuo klausimu, minčių.

V. Aleknienė dėkoja Juknaičių seniūnui Alfredui Gaubiui, kuris niekada neatsisako patalkinti seniūnijos krovininiu transportu, ir Šilutės savivaldybės administracijos direktoriui Virgilijui Pozingiui už organizuojamą atliekų išgabenimą.

Viešosios įstaigos „Kalbantys sodai“ steigėjai nuolat suka galvas, kaip gauti lėšų vieniems ar kitiems darbams, statybinėms medžiagoms pirkti. Nė vienas iš steigėjų nepretenduoja tapti įsigyto turto savininkais, atkuriamas pastatas bus viešosios įstaigos turtas. Todėl net ir menkiausia parama iš žmonių, kurie nori, jog buvę Juknaičių turizmo ir sveikatingumo namai būtų atstatyti, yra labai svarbi.

Informacija dėl paramos VšĮ „Kalbantys sodai“ telefonu: 8 612 14046.