Kazlų Rūdoje, kaip ir visoje Lietuvoje, apleistų gyvūnų padėtis yra gana liūdna, kasdien vis daugiau žmonių atsikrato savo „šeimos nario“, kaip nereikalingo daikto, tiesiog išmesdami juos į gatvę, taip pat kelia nerimą labai sparčiai augantis benamių kačių skaičius.

Pasak „Keturkojo draugo“ steigėjų, kiek jėgos leis, bendromis pastangomis organizacijos nariai ir savanoriai bandys pagelbėti ne tik benamiams šunims bei katėms, tačiau ir sudėtingai besiverčiantiems gyvūnų šeimininkams, kuriems bus teikiama pagalba prisidedant prie augintinių išlaikymo.

Pasak organizacijos atstovų, pagrindiniai tikslai yra humaniškais būdais sumažinti beglobių gyvūnų skaičių Kazlų Rūdoje ir jos savivaldybėje ir stabdyti žiaurų elgesį su gyvūnais, sukuriant efektyvią gyvūnų gelbėjimo sistemą ir šviečiant visuomenę gyvūnų globos klausimais įtraukiant ir jaunąją kartą.

Visi gyvūnams neabejingi žmonės, vyresni nei 18 metų, yra laukiami asociacijoje „Keturkojo draugas“. Jeigu myli gyvūnus, esi atsakingas ir nori padėti – kreipkis į mus ir tapk savanoriu!

„Keturkojo draugas“ prašo skirti 2 procentus nuo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio ir taip prisidėti prie asociacijos veiklų įgyvendinimo.