Helovino miestelis yra Biržų rajone, Kirkilų pramogų parke. Iki Helovino miestelio atvažiuoti patogu, o jei nuspręstumėte šią vietą aplankyti jau sutemus, kelią rodys iš tolo šviečiantys parko šedevrai.

Delfi į aprašomą vietą atvyko lyjant lietui, tačiau net ir toks oras neatbaidė lankytojų – prie objektų driekėsi eilės.

Išprotėjusio mokslininko laboratorija

Mokslininkas Frankenšteinas – tai siaubo romano herojus, trokštantis iš numirėlių kūno dalių sukurti gyvą būtybę. Po daugelio mėnesių Frankenšteinas savo tikslą įgyvendina – į pasaulį paleidžiama tikra pabaisa.

Frankenšteino laboratorija įkurta ir Helovino miestelyje. Pastate jaučiamas nesvarumas, netikėtumo nuotaiką kuria mirgančios šviesos, netikėtai pasirodo ir pats mokslininkas.

Apžiūrėti laboratoriją ilgai netrunka, tačiau įspūdžių pakanka, kad širdis plaktų kaip patrakusi.

Siaubo namas

Kiek toliau, jau už Frankenšteino laboratorijos, stovi Siaubo namas. Iš pažiūros nedidelis ir ramus, savyje pastatas saugo daugybę paslapčių. Nieko neįtariančio lankytojo ranką gali sugriebti iš sienos išnyranti ranka, iš už durų išlįsti klounas, išeinant iš namo lankytojai palydimi pakaruoklių.

Lankantis namo viduje, stebėjome čia atėjusiųjų reakcijas. Žmonės aikščiojo, juokėsi, galiausiai išsigąsdavo iš tamsos išnyrančių saviškių.

Helovino miestelis

Delfi paklausė, kaip jaučiasi lankytojai, įveikę Siaubo namo netikėtumus. „Buvo baisu“, „labiausiai išgąsdino pasislėpęs klounas“, „labai labai baisu“ – tokias ir panašias frazes tarė Siaubo namo vidų išvydę lankytojai.

Pirminė idėja – kalėdinis miestas

Viena iš Helovino miestelio įkūrėjų – Karolina Brazdžionė. Moteris lankytojų žvilgsnius patraukia įspūdingu kostiumu, kurį vainikuoja ant galvos esanti gyvačių raizgalynė.

Pasak K. Brazdžionės, pirminė idėja buvo įkurti ne Helovino, o kalėdinį miestelį. Įgyvendinti šio plano nepavyko dėl pernai susiklosčiusios epidemiologinės situacijos – supratę, kad kalėdinio miestelio gali nespėti įkurti, miestelio sumanytojai nusprendė pasiruošti Helovinui.

Helovino miestelis

„Nuo praėjusių metų miestelis skiriasi tuo, kad įkūrėme vaikų zoną – jos reikėjo, kad vaikams nebūtų taip baisu. Taip pat miestelis pasipildė Siaubo namu“, – pokyčius vardina miestelio įkūrėja. Pašnekovė skaičiuoja, kad šįmet Šmėklinėms skirtai pramogų vietai ėmė ruoštis nuo vasaros, o pats darbų įkarštis truko du mėnesius.

K. Brazdžionė sako, kad Helovino miestelis veikia kasdien nuo 15 iki 22 valandos ir bus atidarytas iki lapkričio 7 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)