Mugė beveik ekspromtu

Pasak Simonos, dabar vasaros jau palankios šiuos gražuolius auginti ir mūsų šalyje.

„Tokių parduotuvėje nerasite pirkti. Čia kaip Tailande paragauti mango ir nebenorėti šitų, kuriuos turime Lietuvoje. Sulaukėme daug komentarų, kad skonis neprilyginamas pirktiniams. Jie nors ir ne tokie raudoni, kokius matome parduotuvių lentynose, yra žymiai saldesni, sultingesni“, – pasakojo 27-erių pašnekovė.

Moterys turi ir geltonvaisių, ir baltavaisių, kuriuos atrasti bei paragauti kvietė mugėje dalyvavusius svečius.

„Mugė vyko vos ne ekspromtu. Mes su Donata taip dirbame. Be streso (juokėsi). Prieš kelias dienas sugalvojome, kad darome mugę rugpjūčio 4 dieną. Nors, žinoma, šią mintį apie mugę gvildenome jau seniau – dar tada, kai juos sėjome daigykloje į maišelius. Juk dėl ko kito auginti beveik 250 arbūzų daigų?“, – šmaikštavo Naujamiesčio gyventoja.

Visi turėjo darbo

Žmonės atvyko pas moteris į ūkį bei gavo ragauti arbūzų pagal veisles, vaikščiojo po arbūzlaukį ir patys rinkosi sau arbūzus.

„Svėrėme ant žmonių svarstyklių, daug juokėmės, lakstėme aplink svečius norėdamos pabendrauti… Kas skynė saulėgrąžas namo, kas tvarkė arbūzų žieveles – visi turėjo darbo! Kaip didelė bendruomenė tikrai smagiai praleidome kelias valandėles gryname ore“, – dalijosi Simona.

„Mūsų tikslas ir buvo toks – be didelių įpareigojimų, be specialaus pasiruošimo suburti visus norinčius į vieną bendrą, kaip mes pavadinome, arbūzų mugę“, – teigė ji.

Arbūzų augintoja džiaugėsi, kad sulaukė daug teigiamų atsiliepimų ne tik apie arbūzų skonį, bet ir apie smagią šventę.

„Labai džiaugiamės kaimynų palaikymu. Tikrai, buvo bene visi. Tai labai mums svarbu. Vyras manęs klausė, ar buvo žmonių, kurių visai nepažinojome. Tad ne, kadangi skelbėme savo socialiniuose tinkluose, todėl visi dalyviai mums buvo žinomi. Tačiau, aišku, ateityje norime skambėti Lietuvos mastu. Kaip gi kitaip!“, – atviravo Simona.