Siautėja paaugliai

Neseniai įrengta vaikų žaidimų aikštele nepatenkinti Ateities gatvės 30 ir 32 daugiabučių namų gyventojai. Į naujienų portalą JP kreipėsi šiame gyvenamajame kvartale gyvenanti panevėžietė Laima.

„Gal ir gerai, kad įrengė vaikų žaidimų aikštelę, bet galėjo bent jau pasitarti, kurioje vietoje ją pastatyti. Ją, mūsų nelaimei, įrengė po paties daugiabučio gyvenamojo namo langais. Mums, gyvenantiems šalia tos vaikų žaidimų aikštelės, nėra ramybės. Dieną aikštelėje šūkauja mažamečiai vaikai, o vakare aidi nevaldomų paauglių balsai. Jie, patikėkite, nėra tokie, kad galėtume sudrausminti. Jei paprašai ramybės, išgirsti tokius žodžius, kuriuos pakartoti nelabai galėčiau“, – skundėsi panevėžietė ir teigė, jei Panevėžio valdžia nesiims priemonių – protestuos.

Gyventojų neinformavo

Pasak panevėžietės, vaikų žaidimų aikštelei buvo galima parinkti ir kitą vietą.

„Netoliese yra mokyklos stadionas. Šalia jo, manau, ir buvo galima pastatyti vaikų žaidimų aikštelę. Be to, tuomet ir stadione galėtų vaikai žaisti, sportuoti. Dabar gi, vaikai triukšmauja po langais. Nėra ramybės ne tik dieną, bet ir vakare, kai vaikų žaidimų aikštelę okupuoja paaugliai. Jie ne tik kelia triukšmą, bet ir geria. Po jų apsilankymo lieka kalnai šiukšlių“, – guodėsi ponia Laima ir klausė:

„Kodėl įrengiant vaikų žaidimų aikštelę, niekas mūsų, namo gyventojų, nepaklausė ir neinformavo, ar mums reikia po langais vaikų žaidimo aikštelės? Juk buvo galima susitarti, nutarti ir nuspręsti, kurioje vietoje patogiausia statyti aikštelę vaikams žaisti. Juolab kad tokių vietų, kuriose galima įrengti vietas vaikams žaisti, Panevėžyje apstu. Tik reikia tas vietas miesto Savivaldybės valdininkams tinkamai parinkti.“

Sprendimas priimtas prieš 7 metus

Panevėžio miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausioji specialistė Loreta Babilauskienė naujienų portalui JP aiškino, kad Savivaldybė neprivalo derinti vaikų žaidimų aikštelių statymo vietų su daugiabučių namų gyventojais.

„Dar 2012 metais Panevėžio miesto Taryba patvirtino sprendimą, kuriose vietose įrengti vaikų žaidimų aikšteles. Buvo parinktos 54 vietos ir jos patvirtintos. Tos vietos parinktos tose žemėse, kurios pagal detaliuosius planus nepriklauso daugiabučių namų bendrijoms. Vaikų žaidimų aikštelės statomos valstybei priklausančiose teritorijose. Todėl ir neprivalome tų vietų derinti su vietos gyventojais“, – aiškino valdininkė.

Siūlė gyvenamą vietą kitą

L. Babilauskienės nuomonė, visiems Panevėžio gyventojams įtikti neįmanoma.

„Vieni nori vaikų žaidimų aikštelių šalia gyvenamųjų daugiabučių, kad mamos matytų žaidžiančias savo atžalas per langą. Kiti gi, nepakelia triukšmo po langais. Visiems įtikti negalime. Gal ir grubiai pasakysiu, bet tie, kurie gyvena mieste su triukšmu kaip tai turi susitaikyti. Jeigu nepajėgia, siūlau kraustytis gyventi į kaimą“, – siūlė Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausioji specialistė.