J. Miltinio gimnazijos vadovas V. Raišys naujienų portalui JP juokavo:

„Mergaitė“ paklydėlė grįžo į gimnaziją. Ką tik ją parsivežiau iš policijos. Skulptūra nepažeista – sveika. Su ja nespėta vandališkai pasielgti. Dabar ji saugiai padėta. Pasikviesiu skulptūros autorių Alfridą Pajuodį. Tegu jis apžiūri savo kūrinį ir tuomet nuspręsime, kaip ją eksponuoti. Vienintelė išvada – reikia geresnės apsaugos.“

Pasiteiravus, kur buvo rasta pavogta skulptūra, J. Miltinio gimnazijos vadovas teigė:

„Įtarimai yra kažkam pareikšti, bet kol vyksta tyrimas negaliu daugiau nieko pasakyti. Svarbiausia, kad skulptūra sveika sugrįžo į gimnaziją. Esame labai dėkingi Panevėžio bendruomenei. Manau, kad su jų pagalba pavyko susigrąžinti skulptūrą.“

Dekoratyvinę skulptūrą „Paukštė“ 1987 metais nukaldino buvęs gimnazijos mokinys skulptorius Alfridas Pajuodis.

„Tai jau ne pirmas kartas, kai į šią skulptūrą kėsinasi, bet po dviejų kartų pavykdavo ją rasti paslėptą mokyklos teritorijoje. Šįsyk neradome, nors ji nejudinama stovėjo net 5 metus, nes anksčiau ją pastatydavome per didžiąsias gimnazijos šventes. Kaip dabar pasielgsime – nežinau. Kaip jau sakiau, pasitarsime su skulptūros autoriumi“, – prisipažino J. Miltinio gimnazijos vadovas.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Rasa Meištė naujienų portalui JP aiškino, kad dėl skulptūros vagystės ir toliau vyksta ikiteisminis tyrimas.

„Apie pavogtą skulptūrą buvo pranešta visoms metalo supirktuvėms ir į vieną jų skulptūra buvo atnešta. Supirktuvės darbuotojai atnešusiam paaiškino, kad meno kūrinys vogtas. Jie taip pat informavo ir policijos pareigūnus. Kadangi žmogus skulptūrą rado, sulaikytas nebuvo. Policijos pareigūnai toliau tęsią tyrimą ir nustatinėja, kas galėjo pavogti skulptūros dalį iš gimnazijos kiemo“, – sakė R. Meištė.