Dangą iškilojo medžių šaknys

Naujienų portalą JP pasiekė panevėžietės Jolantos laiškas, kuriame moteris aiškina apie senus, apžėlusius, medžių šaknų iškilotus dviračių takus.

„Vasarą dažnai važiuoju dviračiu į sodą link Bernatonių. Dviračių takas palei Pušaloto gatvę labai senas, vietomis jau apžėlęs, danga iškilota medžių šaknų ir „sulopyta“ ten, kur ji buvo kažkada perkasta, tiesiant kažkokias komunikacijas“, – rašo ji laiške redakcijai ir sukonkretina:

„Konkrečiau – tai atkarpa nuo geležinkelio pervažos, pro automobilių turgų iki Pramonės- Pušaloto gatvių sankryžos. Takas niekada nebuvo tvarkytas, kiek pamenu, nors juo važiuoja nemažai miestelėnų. Tai štai, labai norėtųsi paprašyti, kad Savivaldybė prisimintų šitą dviračių taką bei jį pagaliau sutvarkytų. Būtų smagu, kad šis takas būtų toks kaip link Pajuosčio arba link Berčiūnų.“

Sudarytas prioritetinis sąrašas

Panevėžio miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Dalius Vadluga paaiškino, kad Taryba yra patvirtinusi sprendimą prioritetinį vietinės reikšmės kelių objektų rekonstravimo, kapitalinio remonto eilės sąrašą 2022–2024 metams.

Panevėžietė piktinasi link Bernatonių vedančiu dviračių taku: baisu juo ir važiuoti

„Pėsčiųjų-dviračių takai bus tvarkomi miesto ribose. Jeigu takas driekiasi jau Panevėžio rajono ribose, už jo tvarkymą atsakinga rajono Savivaldybė arba Lietuvos automobilių kelių direkcija. Dviračių takas link geležinkelio pervažos, pro automobilių turgų iki Pramonės-Pušaloto gatvių sankryžos, planuojamas tvarkyti, bet tik iki Panevėžio miesto ribos. Yra sudarytas planas, bet tai tik planas. Tai reiškia, kad planai gali keistis, jeigu negaunamas finansavimas darbams atlikti arba atsiranda dar didesnio prioriteto darbas“, – aiškino skyriaus vedėjas ir teigė, kad šiai dienai yra patvirtintas planas ir sakė, kad pėsčiųjų-dviračių takas link Bernatonių, iki miesto ribos, planuojamas tvarkyti 2024–2025 metais.

Planuojama remontuoti

Investicijų projektų skyriaus vedėjo pavaduotojas, projektų vadovas Donatas Mickevičius teigė, kad planuojama remontuoti pėsčiųjų-dviračių taką, kuris prasideda nuo Pušaloto gatvės dalies.

Panevėžietė piktinasi link Bernatonių vedančiu dviračių taku: baisu juo ir važiuoti

„Jis bus remontuojamas nuo Pušaloto gatvės dalies. Darbai planuojama atlikti nuo geležinkelio pervažos iki miesto ribos. Tolimesniais tako remonto darbais turėtų rūpintis Panevėžio rajono savivaldybė arba LAKD. Tik, manau, rajono Savivaldybė turėtų kreiptis į LAKD su prašymu dėl dviračių tako remonto arba tiesimo“, – aiškino D. Mickevičius ir teigė, kad iki 2025 metų planuojama rekonstruoti, kapitaliai remontuoti Panevėžyje daug pėsčiųjų-dviračių takų, jeigu bus gautas finansavimas.

Laukia antras etapas

Pasak Investicijų projektų skyriaus vedėjo pavaduotojo, buvo įgyvendintas projektas „Pėsčiųjų ir dviračių tako nuo Vakarinės g. link Berčiūnų gyvenvietės modernizavimas“.

„Įgyvendinta projekto „Pėsčiųjų ir dviračių tako nuo Vakarinės g. link Berčiūnų gyvenvietės modernizavimas“ I etapo rangos darbai. Modernizuojant pėsčiųjų ir dviračių taką nuo Vakarinės g. link Berčiūnų gyvenvietės atnaujinta kelio danga, įrengtas apšvietimas, dviračių remonto stotelė, poilsio aikštelės, mažosios architektūros elementai. Pirmojo etapo projekto vertė – per 306 tūkst. 879 eurų. Ateityje planuojama įgyvendinti antrą šio projekto etapą – rekonstruoti atkarpą nuo J. Janonio gatvės iki Berčiūnų gyvenvietės pušyno“, – priminė projektą D. Mickevičius.