Vieni puošia, kiti vagia

Pasak Panevėžio miesto savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vyriausiosios specialistės Lauros Jankevičienės, kiekvienais metais pasitaiko pavienių atvejų, kai iš vazonų ar gėlynų išraunami daigai. Įmonė prižiūrinti miesto gėlynus, informavo ir apie aplaužytas svyrančias gėles ant J. Basanavičiaus-Smėlynės g. tilto turėklų. Šiais metais buvo pavogti keli gėlių daigai iš betoninių vazonų A. Jakšto g. ir Liepų al., taip pat prie Ukmergės g. prekybos centro „IKI“.

„Pavogtų gėlių vietoje pasodiname naujas, o dėl atsakomybės už padarytą vagystę ir baudas yra atsakinga policija“, – sakė L. Jankevičienė.

Bauda – iki 400 eurų

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Jukniūtė naujienų portalui JP teigė, kad pranešimų apie gėlių vagystes iš viešųjų miesto erdvių policija nėra sulaukusi.

„Už smulkią vagystę asmenims pagal Administracinių nusižengimų kodekso 108 str. skiriama bauda, kuri priklauso nuo padarytos žalos dydžio. Jeigu žala atlyginama, tai rašomas įspėjimas „, – sakė O. Jukniūtė.

Vagystė, sukčiavimas, svetimo turto pasisavinimas ar iššvaistymas, kai pagrobto turto vertė neviršija trijų bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, užtraukia baudą nuo 90 iki 400 eurų.

Daugiau žydinčių plotų

Ši sezoną Panevėžio mieste įrengta daugiau žydinčių plotų nei pernai. Yra trys naujos dekoratyvinės gėlinės Aukštaičių, Nemuno ir Ramygalos gatvių sankryžose, devyni pakabinamų vazonų komplektai, kuriais užpildyta tuščia Nemuno g. atkarpa nuo Taikos al. link S. Kerbedžio-J. Janonio gatvių žiedinės sankryžos.

Iš viso šiemet gėlės pasodintos į 86 pakabinamų vazonų komplektus. Daugelyje miesto vietų vyrauja ryškiai raudonos ir baltos spalvos kaskadinės pelargonijos.

Rūpinasi dvi bendrovės

Šiais metais, kaip ir pernai, Panevėžio miesto gėlynų priežiūra rūpinasi bendrovės – UAB „Žalias fonas“ ir UAB „Josvainių gėlės“.

Įmonė „Žalias fonas“ atlieka gėlių daigų sodinimo ir priežiūros darbus (ravėjimas, tręšimas, laistymas, gėlių daigų sodinimas į lauko ir pakabinamus vazonus, gėlines, kapaviečių priežiūra). Įmonė „Josvainių gėlės“ rūpinasi daugiamečių gėlynų, dekoratyvinių augalų (krūmų) priežiūra Panevėžio mieste – Kultūros ir poilsio parke, Taikos alėjos pušyne, Marijonų sode, Skaistakalnio parke, Laisvės aikštėje ir jos prieigose, J. Basanavičiaus-Vilniaus gatvių sankirtoje.