Šiuo metu Vilniaus geležinkelio stotis jau turi architektūrinio konkurso laimėtoją, tačiau neturi pasirašytos projektavimo sutarties. LTG tikisi, kad ją pasirašys iki metų pabaigos.

„Šiuo metu vyksta derybos su architektų kompanija dėl projektavimo darbų sutarties. Tikimės, kad jos bus sėkmingos, tuomet III ketvirtyje planuotume pasirašyti sutartį“, – komentuoja Sandra Trinkūnaitė-Rimkienė, LTG atstovė.

Kitas etapas po sutarties pasirašymo – projektavimas. Skaičiuojama, kad projektavimo darbai galėtų trukti 2 metus. Tada bus pradedamos statybos.

Matematika paprasta: iki 2026 m. III ketv. vyktų projektavimo darbai. Po jų galima pradėti statybas. Ar jos prasidės 2026, ar 2027-aisiais priklauso tik nuo projekto.

Bendrovės „LTG Infra“ ir Vilniaus miesto savivaldybės skelbtą architektūrinį konkursą laimėjusi studija „Zaha Hadid Architects“ pristatė idėją „Green Connect“, kuria siekiama įkurti modernų daugiafunkcį centrą su viešosiomis erdvėmis. Vienas iš studijos pasiūlytų sprendinių – apie 9 500 m2 statinys virš geležinkelio bėgių, sujungsiantis Naujininkų rajoną su Naujamiesčiu ir Senamiesčiu. Šiame statinyje turėtų įsikurti komercinės erdvės bei nauja keleivių laukimo salė su tiesioginiu praėjimu į peronus. Virš bėgių taip pat numatytos patogios jungtys pėstiesiems ir dviratininkams.

Įgyvendinant projektą, planuojama, keisis ir Stoties aikštė bei Vilniaus miesto viešojo transporto terminalas. Už šiuos pokyčius projekte atsakinga Vilniaus miesto savivaldybė.