Šimtametė saugykla tampa kurortu

Liepkalnio vandens saugykla – vienas įdomiausių požeminių Vilniaus statinių. 1916 m. po kalnu įrengta saugykla išsiskiria unikalia konstrukcija. Saugykla naudota iki 1987 m. buvo uždara ir saugoma, o pernai atidaryta visuomenei.

Tąkart „Delfi“ žurnalistė apie saugyklą rašė taip: „Tik užėjus į teritorijoje saugoto objekto vidų, net nespėjus nusileisti į 5 metrų gylį, pasidarė aišku, kad čia susikalbėti nepavyks, – vos po kelių ištartų sakinių buvo galima girdėti tik nesibaigiantį aidą, kuris priminė griaustinio dundėjimą. Įspūdinga akustika tėra tik vienas iš stebinančių faktų apie Liepkalnio vandens saugyklą“.

Liepkalnio vandens saugykla

Šią vasarą Liepkalnio vandens kurorte lankytojai turės galimybę kartu su gidu apsilankyti 5 metrų gylyje. „Už Aušros vartų įsikūrusi vandenvietė yra ne tik unikalus inžinerinis statinys – ne mažiau įspūdinga ir žalioji lauko zona, kurioje vasarą konstruojame pramogas jauniesiems kurorto dalyviams – įrenginėjame naują vaikų laipiojimo trasą, kurioje jie pasitikrins fizinę ištvermę, – pasakojo Energetikos ir technikos muziejaus direktorius Mykolas Bistrickas. – Čia taip pat veiks vandens čiuožykla, putų maudynės, moksliniai eksperimentai, leisime vandens raketas. Derindami mokslą ir vasaros pramogas siekiame sukurti visapusišką ugdymo patirtį.“

Liepkalnio saugykla virsta vandens kurortu

Erdvė šeimai ir pramogoms

Muziejus Liepkalnio vandens saugykloje organizuoja ekskursijas ir vykdo kitas kultūrines veiklas. Praėjusiais metais Liepkalnio vandens saugykloje apsilankė daugiau nei 15 tūkst. lankytojų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Liepkalnio vandens saugykla

„Lankytojus domina Vilniaus ir vandens istorija, gelžbetonio konstrukcija su kupolu, prabangus balkonas, panašus į tokį, kokį būtų galima išvysti teatre. Įdomu tai, kad vandens saugyklos balkono aukštis žymi ribą, lygią vandens kiekiui, kurį vidutiniškai žmogus sunaudoja per 70 metų – 1750 kubinių metrų“, – pasakojo čia ekskursijas vedanti gidė Nerilė Urbonaitė.

Birželio 1 d. Liepkalnio vandens kurorte – „Go Vilnius“ organizuojamas Vilniaus šaltibarščių festivalis „Vilnius Pink Soup Fest“. Apie šaltibarščių – rožinės spalvos – mokslą sužinosime užsiėmime „Šaltibarščių spalva moksle“. Birželio 2 d. minėsime Tėvo dieną.

Liepkalnio vandens kurortai vyks visą vasarą nuo birželio 1–2 d. kas antrą savaitgalį. Darbo laikas – 10.00–18.00 val.