„Vytenio parkas“ yra įsikūręs netoli Vilniaus, Bringiškių g. 6, Maišiagaloje. Užtruksite maždaug 30 minučių automobiliu. Parkas nėra naujas, veiklą pradėjo prieš dvejus metus. Nenustebkite, jei pasijausite kaip statybų aikštelėje, nes parkas plečiamas ir jame vyksta darbai.

Vaikščiodami po parką, pamatysite tarp pušų įkurdintus namelius medyje, kurie yra net 5 metrų aukštyje – jaukūs, apsupti šimtamečių medžių, įrengti su visais patogumais, terasomis rytams pasitikti ar vakarams palydėti.

Unikalu tai, kad nei laiptų nei kopėčių čia nerasite, į namelius pateksite eidami miško taku. Du takai (vienas iš apačios, kitas iš viršaus) veda į namelius, nameliai sujungti tilteliais. Priešais namelius įrengta erdvi virtuvė, kurioje rasite visą reikiamą įrangą – nuo įrankių, indų, puodų.

Nameliai nuomojami šiltuoju metų sezonu – nuo gegužės 1d. iki rugsėjo 30d. Jei norisi didesnio privatumo, tuomet galima nuomuotis atskirus namelius su visai patogumais.

Be nakvynės ir pasivaikščiojimo tarp pušų yra galimybė pasimėgauti lietuviškos pirties malonumais, išmėginti unikalios pypkės formos vandens kubilą, maudytis tvenkiniuose, užsiimti žvejyba, atsipalaiduoti renkant miško gėrybes, mėgautis poilsiu hamakuose.

Didelėje teritorijoje rasite laužavietes, bebro taką per pelkę, vaikų zoną, ant kalno įrengta daugiau nei dešimt įvairių sūpynių, visoje teritorijoje rasite įdomių skulptūrų, kurios ir žavės, ir kels juoką.

Parkas tikrai didelis ir jame galima praleisti visą dieną, ypač kuomet yra karšta ir norisi pabėgti nuo miesto.

Parko lankymas yra nemokamas.

Nedomina šis parkas? „Delfi“ pateikia net 94 vietas visoje Lietuvoje, į kurias tikrai verta nuvykti. Paspaudę nuorodą pateksite į atskirą „Delfi“ puslapį, kuriame yra lankytinos vietos Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Panevėžio, Utenos, Alytaus, Marijampolės apskrityse.