SKAMBANTI KATEDRA: Didieji SOSTINĖS DIENŲ koncertai Katedros aikštėje

Rugpjūčio 30 d., penktadienis, 21:00 Šventės atidarymą Vilniaus Katedros aikštėje pradės garsioji britų indie rock grupė Circa Waves, kuri sužavės klausytojus energingomis dainomis ir melodingais ritmais. Po jų į sceną lips charizmatiškas lietuvių atlikėjas Vidas Bareikis su grupe, kuris garantuotai privers šokti visus susirinkusius.

Rugpjūčio 31 d., šeštadienis, 21:00 Antrąją šventės dieną Vilniaus širdyje vyks įspūdingas gyvo garso koncertas. Daddy Was A Milkman savo melodingomis ir emocingomis dainomis užburs publiką, o vakarą vainikuos išskirtinė Monikos Liu su grupe programa, kurioje netrūks sentimentų, humoro ir jausmingų muzikos garsų.

DŪZGIANTIS PROSPEKTAS – Gedimino prospektas

Jau 19-tus metus Gedimino prospektas taps aktyvaus kultūrinio veiksmo ir kūrybinių sumanymų erdve. Čia laukia įvairiausi renginiai ir pramogos:

Rugpjūčio 30 d., penktadienis: nuo 12:00 iki 23:30 val.

Rugpjūčio 31 d., šeštadienis: nuo 10:00 iki 23:30 val.

Rugsėjo 1 d., sekmadienis: nuo 10:00 iki 20:00 val.

Sostinės dienų mugė

MENŲ IR MUZIKOS GATVĖ (Gedimino pr. nuo Katedros iki Kudirkos aikštės) taps vizualiųjų menų ir dailininkų darbų ekspozicijų bei koncertų erdve. Prie Kudirkos aikštės vyks energingi pasirodymai, o prie Nacionalinio dramos teatro – literatūriniai ir muzikos renginiai. STILIAUS LOKACIJA (Kudirkos aikštė ir Gedimino pr. nuo Jogailos iki Jakšto g.) kvies susipažinti su lietuviško dizaino parodomis ir naujausiomis dizainerių kolekcijomis. Kudirkos aikštėje įsikūrę kūrėjų paviljonai ir erdvesnės ekspozicijos leis pamatyti kūrybos procesą ir galbūt net jame sudalyvauti. GARDŽIŲ LAUKTUVIŲ KELIAS (Gedimino pr. nuo Jakšto iki Lukiškių aikštės) siūlys įvairiausius maisto skanėstus – nuo sūrių iki desertų. Čia kiekvienas galės atrasti savo mėgstamiausius skonius. AKTYVAUS LAISVALAIKIO ERDVĖ (Lukiškių aikštė ir Baltojo tilto sporto aikštynas) suburs sporto ir sveikos gyvensenos entuziastus. Vilniaus sporto festivalis pristatys įvairias sporto šakas, kvies į sporto technologijų pristatymus ir pasiūlys aktyvias pramogas visiems. Turizmo gatvė – erdvė, kurioje bus pristatytos Lietuvos turizmo galimybės. Čia galėsite atrasti naujas kelionių idėjas ir sužinoti daugiau apie šalies turizmo objektus.

Didžiausias Lietuvoje lazerių šou KOSMOSAS

Vieta: Virš Neries upės prie Baltojo tilto

Rugpjūčio 30 d., penktadienis: 23:00 – 01:00 val.

Rugpjūčio 31 d., šeštadienis: 23:00 – 01:00 val.

Vilniaus miesto festivalyje SOSTINĖS DIENOS bus įgyvendinamas įspūdingas lazerių šou „KOSMOSAS“. Šis unikalus šou jau tapo tradicija ir kaskart sužavi žiūrovus savo nepakartojamu reginiu virš Neries upės.

GERO MAISTO KRANTAS

Vieta: Neries krantinėje prie Baltojo tilto

Rugpjūčio 30 d., penktadienis: nuo 12:00 iki 01:00 val.

Rugpjūčio 31 d., šeštadienis: nuo 10:00 iki 01:00 val.

Rugsėjo 1 d., sekmadienis: nuo 10:00 iki 20:00 val.

Šiemet GERO MAISTO KRANTAS vėl įsikurs Neries krantinėje prie Baltojo tilto. Čia rasite įvairiausių maisto vagonėlių, siūlančių įmantriausius patiekalus – nuo gourmet kūrėjų iki naujų virtuvės meistrų. Be gardžių skonių, lankytojai galės mėgautis pasaulio muzikos skambesiais ir žinomų atlikėjų pasirodymais ant Neries įrengtoje scenoje.

Sostinės dienų mugė

KNYGŲ AIKŠTĖ

Vieta: Katedros aikštėje

Rugpjūčio 30 d., penktadienis: 11:00 – 21:00 val.

Rugpjūčio 31 d., šeštadienis: 10:00 – 21:00 val.

Rugsėjo 1 d., sekmadienis: 10:00 – 17:00 val.

Net 36 leidyklos su savo naujausiomis knygomis laukia jūsų Knygų aikštės Paviljone, įsikūrusiame Katedros aikštėje. Čia vyks pokalbiai, diskusijos, naujausių knygų pristatymai, dirbtuvės vaikams ir dar daug kitų renginių. Kai kurias knygas galėsite įsigyti pirmieji, nes jos atvyks tiesiai iš spaustuvių.

VILNIAUS SPORTO FESTIVALIS

Vieta: Lukiškių aikštė ir Baltojo tilto sporto aikštynas

Rugpjūčio 30 – rugsėjo 1 d.

13-oji didžiausia Vilniaus miesto sporto šventė kviečia visus – didelius ir mažus – pasinerti į sporto pasaulį. Be tradicinių sporto šakų, šiemet laukia ir naujovės: sporto technologijos, dronai, specialios programėlės sportuojantiems, galimybė pasitikrinti ištvermę bei sveikatą, taip pat galėsite išbandyti naujas sporto veiklas, tokias kaip kačibolas ar Pole sportas.

VAIKŲ IR ŠEIMŲ PRAMOGŲ PARKAS

Rugpjūčio 30 d., penktadienis: nuo 10:00 iki 21:00 val.

Rugpjūčio 31 d., šeštadienis: nuo 10:00 iki 21:00 val.

Rugsėjo 1 d., sekmadienis: nuo 10:00 iki 19:00 val.

KAKĖS MAKĖS batutų parkas – įspūdingo dydžio pripučiamų batutų erdvė, kurioje gali siausti ne tik vaikai, bet ir suaugusieji.

KITI RENGINIAI

Trumpametražių filmų festivalis AUKSINĖS NAKTYS / LES NUITS EN OR

Vieta: Bernardinų sodas prie pagrindinio fontano

Rugpjūčio 30 d., penktadienis: 20:00 – 23:00 val.

Rugpjūčio 31 d., šeštadienis: 20:00 – 23:00 val.

Rugsėjo 1 d., sekmadienis: 19:00 – 22:00 val.

Nacionaliniai kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė“ kartu su „Césario“ akademija pristato pasaulio geriausių įvairių žanrų trumpo metro filmų festivalį Lietuvoje. Programą sudaro daugiau nei 30 filmų iš skirtingų pasaulio kampelių, laimėjusių savo šalies kino akademijos apdovanojimus. Šiais metais „LES NUITS EN OR“ antrą kartą atkeliauja į Lietuvą ir kvies miesto gyventojus bei svečius į kelionę po pasaulio kultūrų įvairovę.