Kaip teigiama prokuratūros pranešime, viešąjį interesą ginantis prokuroras pareiškime teismui nurodė, kad Vilniaus miesto savivaldybės priimtu įsakymu „Dėl teritorijos prie Meškeriotojų gatvės formavimo ir pertvarkymo projekto tvirtinimo“ buvo sudaryta situacija, kai teritorija, kurioje faktiškai yra valstybinės reikšmės miško, buvo suprojektuota kaip kitos paskirties žemės sklypai, skirti vienbučiams ir dvibučiams gyvenamiesiems namams statyti.

Prokuratūros vertinimu, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos įsakymu miško žemė buvo pakeista kitomis naudmenomis, nesant nė vienai iš Miško įstatyme nurodytų sąlygų, todėl įsakymas yra neteisėtas.

„Įsakymu buvo sudarytos sąlygos pažeisti valstybės išimtinės nuosavybės teises į išimtinę nuosavybę – valstybinės reikšmės mišką, nesilaikoma Miško įstatymo nuostatų. Viešuoju interesu pripažįstamas miškų apsaugos ir racionalaus naudojimo principas, todėl šie teisės aktų pažeidimai laikytini ir viešojo intereso pažeidimu“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Valstybinei miškų tarnybai atlikus patikrinimą naujai suprojektuotuose sklypuose buvo nustatyta, kad teritorijoje auga įvairaus amžiaus (nuo 15 iki 60 metų) pušys, beržai bei eglės, teritorija atitinka Miškų įstatyme nustatytus miškui ir miško žemei keliamus reikalavimus.

Regionų administracinis teismas atsižvelgė į viešąjį interesą ginančio prokuroro argumentus ir panaikino Vilniaus miesto savivaldybės 2021 m. birželio mėn. priimtą įsakymą „Dėl teritorijos prie Meškeriotojų gatvės formavimo ir pertvarkymo projekto tvirtinimo“.

Pirmosios instancijos teismo sprendimas gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją