Iš pagrindų komercinę zoną modernizuojantys ir ją plečiantys pagrindiniai šalies oro vartai taip pat didina ir oro uoste tiekiamo maisto įvairovę. Spalį Vilniaus oro uostas skelbė patalpų nuomos konkursą, kurio laimėtojas sostinės oro vartuose įrengs dvi picerijas. Konkurse dalyvavo įmonės UAB „Burokėlis ir krapas“, valdanti picerijų tinklą „Jurgis ir drakonas“ bei UAB „Amber Food“, valdanti picerijų tinklą „Charlie Pizza“. Abi dalyvės atitiko visus kvalifikacinius reikalavimus, o laimėtoja tapo geriausias komercines sąlygas pasiūliusi įmonė „Amber Food“. Sutartis dėl patalpų nuomos sudaryta 5-eriems metams.

„Mūsų tikslas, kad Vilniaus oro uostas taptų vieta, kurioje malonu atsipalaiduoti ir gerai praleisti laiką tiek prieš kelionę, tiek laukiant parskrendančių artimųjų. Be to, viso pasaulio oro uostuose stebima tendencija, kad keleiviai vis daugiau laiko praleidžia kavinėse ir restoranuose. Atsižvelgdami į tai, sostinės oro vartuose plečiame maitinimo asortimentą ir skelbėme konkursą, skirtą įrengti šiuolaikiškas picerijas“, – teigia Lietuvos oro uostų Komercijos departamento direktorius Justinas Stepšys.

„Pagrindinis tikslas, kad mūsų picerijose keliautojai rastų jau pamėgtas ir populiariausias picas. Picerijos skirtos išvykstantiems keleiviams, kurie daug laisvo laiko dažniausiai neturi. Tad jose bus galima užsisakyti „imu ir einu“ maisto (angl. grab and go), skirto skubantiems. Taip pat keleiviams stengsimės pasiūlyti naujų skonių, šiuo metu specialiai šiam tikslui dirbame su naujomis technologijomis“, – sako „Amber Food“ įmonės direktorius Gediminas Balnis.

Vilniaus oro uosto „Charlie Pizza“ vizualizacija

Pasak „Amber Food“ vadovo, siekiama, kad picerijų aplinka būtų jauki, patogi ir pritaikyta keleiviams, kurie iki skrydžio dirba kompiuteriu, naudojasi išmaniaisiais įrenginiais. Naujosios picerijos bus suplanuotos taip, kad būtų patogios tiek didesnėms grupėms, tiek pavieniams keliautojams. Numatyta speciali zona ir mažiesiems keliautojams.

Tikimasi, kad į piceriją ne Šengeno skrydžių laukimo salėje prie A8 laipinimo vartų, keleiviai galės užsukti jau vasario mėnesį, o kovą baigtoje rekonstruoti Šengeno skrydžių laukimo salėje tarp laipinimo vartų A11 ir A14 keleivių lauks antroji „Charlie Pizza“ picerija.

Šiuo metu Vilniaus oro uoste veikia 9 maitinimo įstaigos, siūlančios skirtingą asortimentą. Tai restoranai, kuriuose galima užsisakyti karštų, vietoje gaminamų patiekalų, kepyklėlės, šviežiai ruošiamų sumuštinių baras, alaus barai ir kavinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)