Atidarymo renginyje, kartu su gausiai susirinkusia bendruomene, fiksuotas ir vasariškas rekordas – didžiausia meninė instaliacija iš braškių „Braškių braškė“, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Urban HUB“ projektų koncepcija nuo pat pradžių buvo išskirtinė. Dėl savo strateginės lokacijos, išskirtinės architektūros ir dėmesio verslų sinergijai, projektas tapo ryškia Ukmergės kryptimi besiformuojančios verslų bendruomenės dalimi. Statybos darbus pradėjus vos prieš vienerius metus, šiandien jau atveriame duris, turėdami čia įsikursiančių verslų, finansinių partnerių ir bendruomenės pasitikėjimą. Į projektą investavome per 30 mln. eurų, šiandien išnuomota jau per 50 proc. erdvių, sukurta apie 300 darbo vietų Vilniaus rajone. „Urban HUB“ taps neatsiejama šio regiono dalimi, ir, tikime, verslo augimo akseleratoriumi“, – sako „Urban HUB“ vadovas Giedrius Muliuolis.

Vilniaus rajone atidarytas verslo miestelis ir nauja parduotuvė

Pasak jo, kuriant tokio dydžio projektą nuolat augančiame Vilniaus rajone, daug dėmesio skirta ir čia gyvenančiai bendruomenei bei jos poreikiams. Kartu su Vilniaus rajono savivaldybės komanda nuolat ieškota geriausių sprendimų, kad projektas prisidėtų prie tvarios ir naudingos infrastruktūros plėtros.

„Šis projektas – tai dar vienas sėkmingos investicijos mūsų savivaldybėje pavyzdys ir reikšmingas žingsnis tiek Vilniaus rajono, tiek ir visos Lietuvos ekonominei plėtrai. Verslo ir prekybos miestas Avižienių seniūnijoje ne tik praturtins prekių ir paslaugų pasiūlą rajono gyventojams ir svečiams, bet ir sukurs daugybę naujų darbo vietų. Ypatingai džiaugiuosi, kad projekto vystytojai aktyviai bendradarbiavo su vietos gyventojais, atsižvelgė į jų lūkesčius, sprendė kylančius klausimus, tarp kurių – ir aplinkinės teritorijos infrastruktūros gerinimas. Esu įsitikinęs, kad „Urban HUB“ taps populiaria vieta ne tik apsipirkti, bet ir leisti laisvalaikį, susitikti su draugais ir šeima bei dalyvauti įvairiuose renginiuose“, – teigia Vilniaus rajono savivaldybės meras Robert Duchnevič.

Vilniaus rajone atidarytas verslo miestelis ir nauja parduotuvė

Fiksuota rekordinė meninė instaliacija iš braškių

Atidarymo renginyje lankytojai ir svečiai tapo išskirtinės meninės instaliacijos ir rekordo fiksavimo liudininkais. Agentūra „Rekordų akademija“, registruojanti Lietuvoje pasiektus rekordus, oficialiai užfiksavo ir specialiai atidarymui sukurtą didžiausią meninę instaliaciją iš braškių. Tai – 2,45 metrų aukščio, 1,99 metrų skersmens ir 3000 vienetų (50 kg) lietuviškų braškių, kurias dovanojo „RIMI“ prekybos centras, papuošta skulptūra tikram vasaros simboliui – braškei. Meninę instaliaciją kūrė SBA grupės bendrovė „Šilutės baldai“.

Vilniaus rajone atidarytas verslo miestelis ir nauja parduotuvė

„Braškinę meninę instaliaciją atidarymo renginiui pasirinkome ne atsitiktinai. Ji tampa ir viso projekto idėjos simboliu. Patį „Urban HUB“ kūrėme kaip erdvę, platformą čia kurtis prekybos, paslaugų, pramogų, maitinimo ir net gamybos įmonėms. Siekėme, kad verslai ir tarpusavyje kurtų sinergiją, pasiūlytų čia besilankantiems klientams platų paslaugų ir prekių spektrą, suteiktų galimybę viską, ko reikia patogiam apsipirkimui, atrasti būtent čia. Meninė instaliacija simbolizuoja tą patį – pagrindas, kuriame jaukiai įsitaisiusios tikros braškės, papildančios visą meno kūrinį, suteikiančios jam gyvybės, jaukumo. Visai kaip „Urban HUB“ įsikursiantys verslai“, – sako G. Muliuolis.

Atsidarė ir nauja parduotuvė

„Urban HUB“ Vilniaus rajone duris atvėrė kartu su „Rimi“ prekybos centru, „Paulini“ drabužių valymo centru, „Camelia“ vaistine, įrankių nuomos bendrove „Storent“, gyvūnų prekių parduotuve „Cozzzy“, kavine „Kavos laikas“, grožio studija „Kruela“, gėrimų parduotuve „BroAlco“, interjero prekių parduotuve „Nooru Home“, vaikų žaidimų kambariu „Lemūro pramogos“, darbo įrankių parduotuve „Zereda“. O netrukus, rugpjūtį, duris atvers ir „A2“ Vilniaus padelio akademija bei „Banga Ramp Park“ ekstremalaus sporto erdvė. Erdves taip pat įsirenginėja ir „TakeOnline“ tarpininkavimo paslaugias teikianti bendrovė, ortopedijos paslaugos, latvių telekomunikacijos įmonė „LMT LV“.

Pasak „Rimi Lietuva“ generalinio direktoriaus Vaido Lukoševičiaus, nauji prekybos centrai kuriasi strateginėse vietose, kur itin auga gyventojų skaičius. Avižienių ir aplinkinių vietovių gyventojų patogumui apsipirkti jie galės arčiau namų, o kitos verslo miestelio paslaugos ir pramogos kurs dar daugiau verčių apylinkių gyventojams – ši Vilniaus rajono dalis taps traukos centru ne tik norintiems apsipirkti ar pasinaudoti įvairiomis paslaugomis, bet ir aktyviai praleisti laisvalaikį, rašoma tinklo pranešime žiniasklaidai.

Vilniaus rajone atidarytas verslo miestelis ir nauja parduotuvė

Nauja „supermarket“ formato parduotuvė, kurios plotas siekia 1 100 kv. m., įsikūrė „Urban Hub“ verslo miestelyje, adresu Ožiarūčių g. 3.

Pasak „Rimi Lietuva“ Nekilnojamo turto vadovės Viktorijos Makovskienės, Vilnius aktyviai plečiasi į šiaurinę miesto pusę ir Avižieniai yra vienas tų sostinės priemiesčių, kuriame kasmet auga gyventojų skaičius, vyksta aktyvi naujų namų ir kitų komercinių projektų plėtra.

„Parduotuvė atsidarė „Urban Hub“ prekybos centre, kuriame įsikūrė plataus spektro prekybos ir maitinimo paslaugas teikiančios įmonės. Čia bus galima užsukti ne tik į vaistinę, drabužių valyklą, gyvūnų prekių parduotuvę, apsipirkinėjant palikti vaikus žaidimų kambaryje, bet ir su šeima papietauti ar pasportuoti padelio bei ekstremalaus sporto arenose. Taip pat šalia šio prekybos centro bus erdvi ir patogi automobilių stovėjimo aikštelė bei elektromobilių įkrovimo stotelės“, pasakoja NT vadovė.