Tokio pobūdžio festivalis Vilniuje ir visose Baltijos šalyse yra rengiamas pirmąjį kartą. Jis vyks lapkričio 23 d. 1986_Gallery klube, o daugiau detalių organizatoriai žada atskleisti artimiausiu metu.

„Pirmasis Baltijos šalyse Kink Fest – tai yra oficialus Litexpo parodos „EROS 2024“ uždarymo vakarėlis. Tai yra kolaboracija su „EROS 2024“ paroda. Kink Fest ’24 yra naktinė programa, skirta saviraiškai ir aštresniems pojūčiams – su atviresniais pasirodymais ir Berlin techno muzika. Kink Fest ’24 atvers duris po parodos uždarymo ir vyks iki ankstyvų pietų“, – rašo organizatoriai.

Kink Fest“ – tai kasmetinis festivalis, kuriame švenčiama seksualumo įvairovė, įskaitant BDSM, fetišo ir alternatyvios seksualinės raiškos kultūros. Šis festivalis – tai susitikimų vieta žmonėms, kurie domisi šia gyvenimo sritimi, nori gilinti žinias, tobulinti įgūdžius ar tiesiog susitikti su panašių interesų turinčiais žmonėmis. Paprastai jis rengiamas dideliuose miestuose ir sutraukia dalyvius iš visų pasaulio kampelių, todėl yra vienas svarbiausių BDSM ir fetišo bendruomenės renginių.

„Kink fest ’24 savo atvirumu kvestionuos „pilkąsias“ visuomenės normas, kurios yra viešai priimtos, bet gali būti žalingos, tai yra apie žmogaus kinkus (į tai įeina BDSM, fetish, alternatyvi seksualinės raiškos kultūra)“, – žada organizatoriai.

Verta paminėti, kad patys organizatoriai tikina, kad festivalis tai vieta, kurioje labai daug dėmesio skiriama saugumo, sutikimo ir abipusės pagarbos principams. Organizatoriai rūpinasi, kad visi dalyviai jaustųsi patogiai ir galėtų laisvai tyrinėti savo seksualumą aplinkoje, kurioje nėra smerkimo.

Anot organizatorių, žodis „kinky“ tai yra „elgesio, išvaizdos, veiklų ir normų apibūdinimas, viršijantis įprastas visuomenės „seksualinio normalumo“ ribas“. Todėl organizatoriai kviečia lankytojus švęsti laisvę, nebijoti pasipuošti provokuojančiais, kūrybiškais kostiumais. Festivalio metu lankytojai galės džiaugtis gyvenimu ir pajusti tikrąją bendruomenės dvasią per panašių pomėgių prizmę.

Festivalis taip pat skatina švietimą ir informuotumą apie seksualinę sveikatą ir žmogaus teises, todėl jis tampa platforma atviroms ir konstruktyvioms diskusijoms seksualumo klausimais.