Daugelį metų autorinių teisių įstatymai įvairiais būdais varžė žmonių laisvę. JAV šie suvaržymai pasiekė tokį lygį, kad žmonės skundžiasi negalį teisėtai modifikuoti to, ką jie įsigijo – automobilių ar žaidimų kompiuterių. Kitaip tariant, intelektinės nuosavybės teisė pradėjo kirstis su fizinės nuosavybės teise.

Šios kadencijos metu Europos Parlamentas peržvelgs įstatymus, nusakančius autorių teises. Modifikavimai prasidės nuo vertinimų, kurie iš šiandien galiojančių įstatymų yra veiksmingi, o kurie – ne. Ataskaitą apie šių įstatymų efektyvumą rašys Vokietijos Piratų partijos narė, Julia Reda. O nuo jos ataskaitos priklausys, kaip atrodys naujasis Europos Sąjungos autorių teises apibrėžiančių įstatymų rinkinys.

Žinoma, nereikia tikėtis, kad EP pritars viskam, ką savo ataskaitoje surašys J. Reda. Dėl kiekvieno punkto bus deramasi, dėl kiekvieno jų, kaip įprasta, reikės gauti daugumos pritarimą. Pirmasis balsavimas balandžio 16 d. vyks Teisės reikalų komitete, o pačiame parlamente balsavimas numatytas gegužės 20 dieną.

Daugiau informacijos apie J. Reda darbą ruošiant naują autorių teisių įstatymų paketą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)