Nuo Adatos kyšulio Pietų Afrikos Respublikoje iki Magadano Rusijos rytuose – štai kur galėtume pasivaikščioti. Priešingai nei rašoma internete, tai nėra ilgiausia kelionė, kurią galima įveikti pėsčiomis, nes Magadanas nėra ryčiausia Rusijos gyvenvietė. Tiesiog „Google Maps“ atsisako skaičiuoti keliones iki atokesnių gyvenviečių. Taip pat reikia pasakyti, kad viršuje matomame žemėlapyje įsimaišė ir keltas per Aldano upę bei dar pora pasiplaukiojimų laivais. Jų įmanoma išvengti, tačiau prie galutinio kelionės ilgio reikės pridėti dar porą šimtų kilometrų.

22855 km per 4592 valandas. Vėlgi, „Google Maps“ neleidžia vaikštinėti nepramintais takais, todėl šią kelionę būtų galima šiek tiek sutrumpinti. Tik lengva nebus. Kelyje –- Pietų Afrikos dykynės ir pavojingi priemiesčiai, Sudanas, Sirija ir dar kelios pavojingos vietos. Reikės vengti ne tik žmonių, bet ir gyvūnų – kelyje sutiksite liūtų, hienų ir krokodilų.

Šiai kelionei prireiktų bent trejų metų. Per šį laiką susidursite su Afrikos karščiu ir Sibiro šalčiu. Galėsite apžiūrėti Sueco kanalą, pavaikštinėti rytinėmis Viduržemio jūros pakrantėmis, pasinerti į Baikalo ežerą. Didžiąją kelio dalį žingsniuosite žvyrkeliais, tačiau kartais pasivaikščiosite ir specialiais pėsčiųjų takais. Aišku, daugiausiai laiko praleisite Rusijoje.

Tai neabejotinai būtų viso gyvenimo nuotykis, tačiau jau vien dėl saugumo tikriausiai niekas nesiryžtų tokiai kelionei. Kita vertus, žmonės į ilgas keliones pėsčiomis leidžiasi nuolat. Arthuras Blessittas pėsčiomis keliauja nuo 1969 metų. Savo kelionėse jis stengiasi skleisti Krikščionybės vertybes, todėl nešasi didelį kryžių. Jis apsilankė visuose žemynuose, todėl, žinoma, nemažai laiko praleido laivuose ir lėktuvuose. Blessittas skaičiuoja, kad jau nuėjo daugiau nei 69 tūkstančius kilometrų.