Kaip skelbia CNN, šią problemą pastebėjo „Facebook“ vartotojas Joshua Madduxas. Manoma, kad ši neįprasta „Facebook“ veikla pasireiškia tik tiems, kurie naudoja „iOs“. J. Madduxas savo pastebėjimu pasidalino socialiniame tinkle „Twitter“. Jis taip pat ir įkėlė filmuotą medžiagą: vaizdo įraše matoma, kaip vartotojui naršant „Facebook“, fone mirguliuoja vaizdas, transliuojamas galinės telefono kameros.



„Maniau, kad netyčia įjungiau kamerą. Bet sekmadienį vakare, kai išjungiau vaizdo įrašą, kurį žiūrėjau per „Facebook“, vėl pamačiau įjungtą kamerą kairėje ekrano pusėje“, – laiške CNN rašo J. Madduxas.

Šis sutrikimas buvo pastebėtas „iOS 13.2.2“ atnaujinimą turinčiuose įrenginiuose, bet jo nepavyko atkartoti „iOS 12“ operacinėje sistemoje. Tačiau J. Madduxas įsitikinęs, kad nors to pačio įvykio pakartoti nepavyko, tai nereiškia, kad kamera nebuvo naudojama.

Saugumo inžinierius Jerry Gamblinas CNN teigė, kad jam pavyko atkartoti šį įvykį. Anot jo, nėra jokių duomenų, kad kameros fiksuojami vaizdai yra siunčiami feisbukui.

„Facebook“ šią klaidą pripažino ir pažadėjo, kad problema yra tvarkoma. „Mes nematėme jokių įrodymų, kad dėl šio sutrikimo į „Facebook“ yra įkeliamos nuotraukos ar vaizdo įrašai“, – teigė socialinio tinklo atstovas spaudai.

Kol šis sutrikimas yra tvarkomas, J. Gamblinas rekomenduoja vartotojams neleisti „Facebook“ turėti prieigą prie jūsų kameros.

„Facebook“ nuolat stengiasi susigrąžinti vartotojų pasitikėjimą po daugybės skandalų, įskaitant 2018 m. „Cambridge Analytica“ skandalą, kuriame „Facebook“ paviešino iki 87 milijonų vartotojų informaciją politinės analizės įmonei, pasamdytai 2016 m. prezidento Donaldo Trumpo rinkiminės kampanijos.

Tie duomenys vėliau buvo naudojami tikslinei politinei reklamai.
Apsaugos įmonė taip pat išsiaiškino, kad šimtai milijonų „Facebook“ įrašų šiais metais buvo palikti visiems prieinami „Amazon“ debesų serveriuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)