„Panašu, kad pigu.lt buvo nulaužti, tik nieko nepranešė ir klientams pasiūlė pasikeisti slaptažodžius savo paskyrose bei tikėjosi, kad niekas nepastebės“, – laiške portalui Delfi rašė apie galimą incidentą pranešęs skaitytojas Vytautas.

Svetainėje raidforums.com programišiai dalijasi informacija, jog prieš keletą dienų buvo įsilaužta į pigu.lt ir nutekinti 100 vartotojų duomenys. Teigiama, jog nutekinta informacija apie vartotojo vardą, elektroninį paštą, prisijungimo duomenis, adresą, telefono numerį, puslapio vartotojo sąskaitos likutį ir kt.
Teigiama, kad programišius duomenis parduoda už 25 eurus.

Kiti vartotojai tokio programišiaus grobio – 100 vartotojų duomenų – nepalaikė vertingu. Tačiau duomenis pasisavinęs programišius teigė turintis ir daugiau duomenų, tačiau kol kas nori tai laikyti paslaptyje.

Portalui Delfi pigu.lt atstovai teigė, kad jų vartotojų ir klientų duomenys yra saugūs.

„Jokie programišiai neįsilaužė ir duomenų vagystės nebuvo. Jūsų nurodytas pranešimas forume yra klaidinanti informacija. Siekiant užkirsti kelią tokios klaidinančios informacijos skleidimui ir galimam klientų gąsdinimui ėmėmės prevencinių priemonių.

Visi veiksmai buvo atlikti prevenciškai. „Pigu.lt“ labai rūpinasi savo klientų asmens duomenų apsauga. Siekiant užtikrinti, kad apsauga būtų efektyvi, yra rekomenduojama peržiūrėti savo slaptažodžius ir juos atsinaujinti, taip pat rinktis tokius, kurie nebūtų tokie patys ar panašūs į kitose svetainėse ar aplikacijose naudojamus.

Šiuo metu įdiegėme naujovę – tikrinimo priemonę „pažeistas slaptažodis“ („compromised password“). Jeigu tikrinimo priemonė nustato, kad „Pigu.lt“ vartotojo prisijungimo duomenys (vartotojo vardas) yra tapatūs su kitose sistemose žinomai pažeistais duomenimis, asmens duomenų apsaugos tikslu „Pigu.lt“ paskyros prisijungimas yra blokuojamas ir vartotojas kviečiamas pasikeisti slaptažodį.

Tikėtina, kad interneto vartotojai, kurie dalinasi mūsų laiško pavyzdžiu, gavo mūsų kvietimą atsinaujinti slaptažodį“, – portalui Delfi teigė pigu.lt komunikacijos vadovė Raimonda Strazdauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)