„Šiandien, liepos 10 dieną, Dūmoje svarstomos Informacijos įstatymo pataisos, kurios gali privesti prie viso interneto rusų kalba neteisminės cenzūros, taip pat prieigos prie Vikipedijos rusų kalba uždarymo“, - sakoma pranešime pagrindiniame projekto puslapyje.

Kaip pažymima pranešime, „Vikipedijos bendrija protestuoja prieš įvedimą cenzūros, kuri yra pavojinga laisvoms žinioms, atviroms visai žmonijai“.

Pagal pranešimą, Valstybės Dūmoje nagrinėjamos pataisos „gali tapti realios cenzūros interneto tinkle - uždraustų tinklalapių ir IP adresų sąrašo sudarymo ir jų tolesnio filtravimo pagrindu“.

„Lobistai ir aktyvistai, remiantys šias pataisas, teigia, kad jos nukreiptos tik prieš, pavyzdžiui, vaikų pornografijos kontingentą ir „panašius dalykus“, bet laikantis nuostatų ir formuluočių, pateiktų svarstymui, gali būti sukurtas Rusijoje „didžiosios Kinijos ugniasienės“ analogas.

„Įstatymų taikymo praktika Rusijoje rodo, jog yra didelė tikimybė blogiausio scenarijaus, kuriam esant netrukus prieiga prie Vikipedijos bus uždaryta visoje šalyje“, - sakoma interneto enciklopedijos projekto kūrėjų pareiškime.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)