Namų ūkiai, kuriuose bus nelegaliai siunčiami failai, pirmiausia sulauks įspėjančio pranešimo iš interneto paslaugų tiekėjo. Po to įtarimų sukėlęs namų ūkis galės būti stebimas. Jeigu bus nustatyta, kad jame ir toliau nelegaliai siunčiama muzika ar filmai, bus ribojamas interneto greitis.

Tokio tipo priemonių prieš vartotojų piratavimą būtų imtasi pirmą kartą pasaulyje, apie jas šiandien turėtų pranešti Baroness Vadera, tarpininkavus deryboms tarp interneto ryšio tiekėjų ir valstybės institucijų. Bendradarbiauti su vyriausybe jau nusprendė šeši didžiausi Jungtinės Karalystės interneto tiekėjai.

Manoma, kad praėjusiais metais apie 6,5 mln. britų nelegaliai siuntėsi muziką. Spėjama, kad dėl nelegalaus muzikos siuntimosi per artimiausius penkeris metus muzikos industrija patirs apie 1 mlrd. svarų sterlingų nuostolių.

Įstatymo iniciatoriai - muzikos įrašų bendrovės ir kino studijos

Didžiausi šio įstatymo iniciatoriai - muzikos įrašų bendrovių ir kino studijų atstovai, pastaruoju metu vykdę itin aktyvią lobistinę veiklą, kad pirataujantiems vartotojams būtų taikomos griežtesnės sankcijos nei iki šiol.

Nelegalūs siuntėjai Jungtinėje Karalystėje bus nustatomi pagal IP adresus valstybės pareigūnams prisijungus prie svetainių, kuriose dalijamasi muzika ir filmais. IP adresai persiunčiami interneto tiekėjams, kurie nustatys kompiuterių buvimo vietas ir imsis atitinkamų veiksmų.

Pirmiausia interneto paslaugų teikėjai išsisiųs įspėjamuosius laiškus į įtarimus sukėlusius namų ūkius ir praneš, kad jų interneto srautas bus stebimas. Tikimasi, kad tai padės informuoti tėvus, kurie galbūt nieko nežino apie jų vaikų pažeidinėjamus įstatymus.

Vėliau bus imtasi sankcijų. Nuolatiniams pažeidėjams bus ženkliai sumažinta interneto sparta ir taip apsunkintas didelių failų atsisiuntimas.

Tiesa, Jungtinės Karalystės vyriausybė atmetė prieštaringą pasiūlymą visiškai išjungti internetą vartotojams, kurie už nelegalų failų siuntimąsi būtų įspėti tris kartus. Pastaroji tvarka gali greitai įsigalioti Prancūzijoje.

Šios šalies vyriausybė pasiūlė įstatymą, pagal kurį tris kartus už piratavimą įspėtam vartotojui bus išjungtas internetas. Jeigu įstatymui pritars Prancūzijos parlamentas, jis įsigalios nuo kitų metų pradžios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją