DELFI skaitytojams suteikiame progą pirmiems susipažinti su šia programa, kuri turėtų perkelti elektronines korteles į išmaniuosius telefonus.

Bandymų stadijoje virtualios vilniečio kortelės papildymo galimybės kiek ribotos. Nors išmaniajame telefone galima įsigyti visų rūšių elektroninius bilietus, atsiskaitymai bandymų stadijoje atliekami tik per du didžiausius komercinius bankus – SEB ir „Swedbank“.

Kaip DELFI teigė m.Ticket projekto iniciatorė, Vilniaus tarybos narė Indrė Jakaitytė, aplikaciją „Android“ ir „iOS“ įrenginių savininkams tikimasi pristatyti jau vasarį. Kai m.Ticket startuos, atsiskaitymai turėtų vykti jau nebe per du bankus.

„Manome, kad testavimas ilgai netruks. Konkrečios datos nesinori įvardinti. Manau, porą savaičių dar testuosime. Iki paleidimo momento stengsimės padidinti bankų kiekį“, - kalbėjo I. Jakaitytė.

Tiesa, kiek bankų tikimasi prijungti artimiausiu metu, pašnekovė neprognozuoja. Esą tai tebėra derybų su bankais klausimas.

Šiuo metu m.Ticket primigtynai reikalauja išjungti Wi-Fi ryšį, jeigu juo naudojatės. Aplikacija kur kas mieliau naudoja mobilaus interneto duomenų srautą. Anot I. Jakaitytės, šis principas nesikeis. Esą iš pradžių būtina prisijungti per mobilųjį internetą, o vėliau aplikacija galima naudotis ir prisijungus prie Wi-Fi.

„Reikia jus identifikuoti kaip vartotoją. Pagrindinis identifikatorius – jūsų telefono numeris. Ir pagal tai bilietai, kurie bus įsigyjami, bus priskirti. Kai jungiamasi per bevielį tinklą, neišeina identifikuoti vartotojo“, - aiškino I. Jakaitytė.

Pasak jos, viešojo transporto kontrolieriai jau aprūpinti m.Ticket patikrinimo įranga. „Kontrolieriai irgi turi aplikaciją. Procesas (bilieto telefone patikrinimas – DELFI) trunka itin trumpai“, - sakė I. Jakaitytė.

Jeigu aplikacijos starto dieną turėsite galiojantį viešojo transporto bilietą, jums teks apsišarvuoti kantrybe. Mat į aplikaciją neįmanoma perkelti jau turimos Vilniečio kortelės duomenų.

Taigi jeigu turite, pvz., 30 dienų bilietą Vilniečio kortelėje, m.Ticket vartotoju galite tapti tik pasibaigus jo galiojimui. Žinoma, jeigu norite iššvaistyti šiek tiek pinigų ir taip paremti Vilniaus savivaldybę, galite vienu metu naudotis ir dviem galiojančiais viešojo transporto bilietais.

„Starto momentu šitos galimybės (integruoti Vilniečio kortelės duomenis – DELFI) tikrai dar nebus. Bet ateityje, prie plėtros planų, tai numatyta“, - sakė I. Jakaitytė.

Tarp programos privalumų – integruotas žemėlapis, autobusų bei troleibusų grafikai ir greičiausio maršruto paieškos funkcija. Be to, jeigu vartotojai patirtų gedimų ar kitokių nesklandumų, jau pagrindiniame aplikacijos lange yra vadinamoji „shake“ ikona. Ją paspaudus, įsijungia elektroninis paštas, ir galite čia pat informuoti „Susisiekimo paslaugų“ personalą apie patirtus nepatogumus.

Šiuo metu bandoma m.Ticket – tai jau antroji Vilniaus savivaldybės aplikacija išmaniųjų įrenginių savininkams. Vairuotojams skirta aplikacija m.Parking šiuo metu įdiegta daugiau nei 13 tūkst. „Android“ ir „iOS“ operacines sistemas naudojančių įrenginių.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)