Dainų šventės organizatoriai kviečia nepraleisti įspūdingo reginio, kai 21 val. vakaro Lietuvos laiku kartu su visame pasaulyje išsibarsčiusiais lietuviais bus atliekama „Tautiška giesmė“.

Liepo 6 d. Dainų šventės renginiai prasidės 14 val. šventės dalyvių eitynėmis iš Katedros aikštės iki pat Vingio parko. Laukiamiausias liepos renginys – Dainų dienos koncertas Vingio parko estradoje –prasidės 17 val.

Solo partijas koncerte atliks žinomi atlikėjai – Andrius Mamontovas, Saulius Petreikis, Linas Adomaitis, Povilas Meškėla, Lina Dambrauskaitė, Rasa Serra ir Marius Polikaitis.

„Lietuva, stovinti ant tokių pagrindų, negali būti uždara naujovėms, šiuolaikinės muzikos tendencijoms. Lietuvai reikia naujos energijos, plūstančios į mus dabarties kūrybos formomis. Tad ir dainuosime, giedosime Dainų dieną visi – per 12 tūkstančių dainininkų estradoje ir tūkstančiai klausytojų – kartu su jais. Trijų dalių Dainų dienos programa pamažu išskleis pagrindines mūsų himno idėjas, tačiau svarbiausia bus visų – Lietuvoje ir pasaulyje gyvenančių lietuvių – drauge giedama „Tautiška giesmė“. Pajusime, kad mūsų – ne trys, o bene keturi milijonai, ir kad didžiausias mūsų minčių ir jausmų kūrinys yra Lietuva. Jai galime linkėti tik vieno – „Vienybė težydi!“ – rašoma Dainų šventės internetinėje svetainėje.

Prieš šventę buvo iškeltas tikslas giesme sujungti 4 milijonus lietuvių visame pasaulyje.

Iš viso Dainų šventėje dalyvaus 36 tūkst. žmonių iš Lietuvos ir 1618 iš 15 šalių (Airijos, Argentinos, Australijos, Austrijos, Belgijos, Brazilijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Švedijos, Ukrainos, Vokietijos).

Du užsienio chorai šventėje dalyvaus pirmąjį kartą – tai vyrų chorų draugija „Jordankai” iš tolimosios Japonijos ir moterų choras „Vocal Orange“ iš Austrijos. Choristai kūrinius išmoko ir atliks lietuviškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)