Apie verslus ir jų gerus papasakokite el. paštu info@atsakingas.lt
Dezinfekavo jau 150 daugiabučių
– „BIOVELA Group“ darbuotojai, bendradarbiaudami su tiekėjais, surinko 10 tūkst. vienetų higienos ir saugos priemonių, reikalingų medikams. Į VU Santaros klinikas buvo pristatyta siunta su 3 tūkst. medicininių kaukių ir respiratorių, 2,5 tūkst. vienkartinių pirštinių bei 5 tūkst. įvairių aprangos priemonių.
2020-03-27
– „Pieno žvaigždės“ kovai su koronavirusu skyrė 100 tūkst. eurų paramą, kuri atiteks medikams ir darbuotojų šeimos nariams. Daugiau skaitykite čia.

– Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ savininkė, NT investicijų ir plėtros kompanija „NEPI Rockcastle“ skyrė paramą Tarptautinei Raudonojo Kryžiaus organizacijai. „Ozas“ medikams padovanojo 1500 vienetų greitųjų COVID-19 testų, 400 vienkartinių kaukių ir 36 litrus dezinfekcinio skysčio.
Prisideda ir prekybos centro nuomininkai: „Loois“ pradės siūti ir Lietuvos rinkai tiekti sertifikuotas medicinines kaukes; „Crustum“ Santariškių infekcinių ligų centrui padovanojo daugiau nei 80 kilogramų kavos pupelių, pasirūpino puodeliais; kavą bei puodelius medikams pristatys ir „Vero Cafe“; „Adventica“ užsakė apsaugos priemonių siuntą, kuri šiuo metu keliauja į Lietuvą; „Wokbusters“ ir „Meatbusters“ prisidėjo prie Vilniaus oro uosto savanorių maitinimo. Daugiau skaitykite čia.
Prekybos ir pramogų centas „Ozas“

2020-03-25

– „Penki kontinentai“ įvairių socialinių projektų įgyvendinimui skyrė 50 tūkst. eurų. Daugiau skaitykite čia.
Idrakas Dadašovas
– Įvairios SBA įmonės ligoninėms visoje Lietuvoje – nuo centrinių ligoninių didžiuosiuose miestuose iki mažų medicinos įstaigų miesteliuose – padovanojo daugiau kaip 15 000 daugkartinių kaukių. Bendra SBA įmonių paramos medikams suma jau perkopė 30 000 eurų, tačiau paramos iniciatyvos bus tęsiamos ir toliau.

– SEB bankas Lietuvoje skyrė 100 tūkst. eurų finansų ministro Viliaus Šapokos įkurtam COVID-19 pasekmių mažinimo fondui. Daugiau skaitykite čia.
SEB bankas
– Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK), Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA, skyrusios 130 tūkst.), Inovatyvios farmacijos pramonės asociacijos (IFPA, skyrusios 100 tūkst.) ir kitų verslo asociacijų bei įmonių surinko bevei 360 tūkst. eurų siekiančią paramą, už kurią perkami 100 tūkst. respiratorių, 15 tūkst. apsauginių akinių ir dešimtys tūkstančių kitų apsaugos priemonių šalies medikams.

– Kauno advokatų kontora „JurisConsultus" pradėjo iniciatyvą #BŪKPARTNERIS medicinos sektoriaus atstovams (darbuotojams ir darbdaviams): viso karantino metu teiks nemokamas teisines konsultacijas medicinos sektoriaus darbuotojams, klinikų, įstaigų vadovams.

2020-03-24

– „MV Group“ dar penktadienį pradėjo vežti ir iki antradienio pristatys savo gaminamų ir platinamų produktų davinius visoje šalyje veikiančiai Lietuvos kariuomenei, Lietuvos Šaulių sąjungai, karštosios linijos 1808 savanoriams ir greitosios medicinos pagalbos darbuotojams. Iš viso šalies saugumą užtikrinantiems asmenims bus išdalinta virš 9 tūkst. nealkoholinių gėrimų ir užkandžių. Tai – tik pirmasis paramos srautas: šalyje tęsiantis karantinui, gėrimų ir užkandžių atsargos bus reguliariai pildomos.

– „Kesko Senukai“ grupės prezidentas Artūras Rakauskas iš savo asmeninių lėšų skyrė 50 000 eurų Laisvės TV iniciatyvai „Laikykitės, Medikai“. Andrius Tapinas pranešė, kad šiai iniciatyvai iš viso surinkta jau 852 649 eurų paramos.
Artūras Rakauskas

– UAB „Lesta“ šalies medicinos įstaigoms padovanojo rankų dezinfekavimo skysčio. Bendra paramos vertė siekia 10 000 eurų. Dvi paletes priemonių padovanojo „Laisvės TV" ir jų iniciatyvai, kurie pasirūpins dezinfekanto paskirstymu šalies medicinos įstaigoms. Praėjusią savaitę rankų dezinfekantą bendrovė pristatė Vilniaus Antakalnio klinikoms ir Santaros klinikų vaikų infekciniam skyriui.
„Lesta“ dovanoja rankų dezinfekantą medikams.
– Klaipėdos LEZ teritorijoje veikianti „Enter Cafe“ kasdien apie 20 porcijų maisto pagamins Klaipėdos pirmosios pagalbos paramedikams dienos budėjimų metu.

– „Pamario troba" skyrė 10 tūkst. eurų paramą uostamiesčio medikų kovai su koronavirusu.
Lėšos pervestos į Klaipėdos universitetinės ligoninės sąskaitą būtiniausioms reikmėms įsigyti.

– Nerijus Numa su žmona Kaetana Numa prisidėjo prie Prezidentės Dalios Grybauskaitės ir finansų ministro Viliaus Šapokos vadovaujamo fondo ir į jį pervedė 100 tūkst. eurų. Iš viso fondas surinko jau beveik 300 tūkst. eurų. Už fondo surinktas lėšas bus perkamos reikalingos apsauginės priemonės bei įranga. Daugiau skaitykite čia.
Kaetana ir Nerijus Numa

– Bendrovė „Švyturys-Utenos alus" skyrė 130 tūkst. vienetų geriamojo vandens ir kitų gaiviųjų gėrimų Lietuvos gydymo įstaigoms ir bei socialiai atskirtiems asmenis. Dėl tolesnės paramos gyventojams aktyviai bendradarbiaujama su „Maisto banku" bei Nacionaliniu savanorių koordinavimo centru.
Parama gaiviaisiais gėrimais

– „Vilniaus Vytauto Didžiojo Lions“ klubas neliko kovos su virusu nuošalyje – Nacionalinio vėžio instituto medikams klubo narių pastangomis nupirkta ir padovanota 13000 porų medicininių pirštinių.

2020-02-23

– Bendrovė „Mano būstas“, bendradarbiaudama su Sveikatos apsaugos ministerija, atliks pilną antivirusinę dezinfekciją daugiabučių namų laiptinėse, kurių gyventojams nustatyta koronaviruso infekcija. Daugiau skaitykite čia.
Mano Būstas

– „Kesko Senukai“ įsipareigojo aprūpinti Kauno klinikų medikus būtiniausiomis apsauginėmis priemonėmis. Bendra paramos suma sieks 31,3 tūkst. eurų. Dalis priemonių buvo pristatytos dar savaitgalį, kita dalis klinikas pasieks kitą savaitę. Daugiau skaitykite čia.

„Senukai“

– „Lietuvos draudimas“ medikų kovai su koronavirusu papildomai skiria dar 20 tūkst. eurų. Šios lėšos paaukotos privačiam „Gydymo įstaigų paramos fondui“. Bendra „Lietuvos draudimo“ paramos medikams suma jau siekia 50 tūkst. eurų.
Lietuvos draudimas

– Įmonių grupė „Icor“ kovai su koronavirusu Lietuvoje skyrė 200 000 eurų. Lėšos bus skirtos per grupės iniciatyvą „Mums svarbu!“. Kompanija „Mano būstas“ už dalį lėšų atliks visapusišką dezinfekciją tose daugiabučių namų laiptinėse, kurių gyventojams nustatyta viruso infekcija. Įmonių grupei priklausančios bendrovės „Axioma Metering“, „Axioma Servisas“ ir „Axis Tech“ parems kovoje su virusu medikams būtiniausios aparatūros įsigijimą. Daugiau skaitykite čia.

– „Fortum Klaipėda“ padovanojo medicininių apsauginių priemonių bei dezinfekcinių skysčių Klaipėdos vaikų ligoninei.

2020-03-22

– Beveik 100 „Utenos trikotažo“ darbuotojų savo laisvadienį savanoriškai paskyrė pagalbai Lietuvos medikams – pradėjo siųti apsaugines kaukes. Planuojamas kiekis – 10 000 vienetų. Kitą dieną apsaugines kaukes planuojama neatlygintinai pristatyti į gydymo įstaigas didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Daugiau skaitykite čia.
„Utenos trikotažo“ darbuotojai šalies medikams siuva apsaugines kaukes
– Pasaulinę vandens dieną ledo tirpsmo vandens gamintojas „Research and Production company, Melt Water“ Klaipėdos Universitetinės ligoninės, Kauno klinikų ir Vilniaus Santaros ligoninės gydytojams padovanojo apie 6000 vnt. „Melt Water“ vandens buteliukų, kad bet kuriuo metu galėtų atsigaivinti.

2020-03-21

– Draudimo bendrovė „If" Kauno klinikoms padovanojo per tūkstantį vienkartinių chalatų, pirštinių, akinių. Palaiko ir Lietuvos verslą: kuria procesus ir ieško individualių sprendimų, kaip padėti labiausiai paveiktiems verslo sektoriams bei išspręsti klausimus dėl prastovų, įmokų mokėjimų ir draudimo apsaugos.

– „ProDJ“ prisidėjo prie Klaipėdos mobilaus patikros punkto įrengimo – pastatė tvirtą konstrukciją su stogu, apsaugančiu tiek darbuotojus, tiek atvykusius pasitikrinti nuo nepalankių oro sąlygų.

2020-03-20

– Žymus tinklaraštininkas, socialinių tinklų veikėjas Mykolas Klec savo Feisbuko paskyroje sudaro įmonių ir organizacijų sąrašą, kurios neatlygintinai prisideda prie kovos su koronavirusu. „Aš esu apakęs, kokių nuostabių žmonių ir verslų turime aplinkui, kurie tik per VIENĄ SAVAITĘ taip susivienijo vardan bendro tikslo. Rinkau šią informaciją ir negalėjau sulaikyti emocijų“, – rašo jis savo įraše, sulaukusiame tūkstančių teigiamų reakcijų. Būtent dallis jo pastebėtų įmonių yra minimos šiame straipsnyje.

– Lietuvą pasiekė „Huawei“ ir Kinijos prekybos rūmų dovana – 20 tūkst. medicininių kaukių ir 120 tūkst. porų pirštinių. Krovinį neatlygintinai parskraidino verslininko Gedimino Žiemelio kontroliuojamos grupės „Avia Solutions Group“ valdoma užsakomųjų skrydžių bendrovė „KlasJet“.
– Restoranų grupė „Amber Food" pradėjo tiekti nemokamą maistą Klaipėdos universitetinei ligoninei, o nuo pirmadienio restoranuose pagaminti patiekalai savaitę bus tiekiami Santaros klinikų vaikų bei suaugusiųjų priėmimo-skubios pagalbos skyriams, Kauno klinikoms ir Kauno 2-ajai klinikinei ligoninei. Maistą gamins restoranai „Charlie pizza“, „Lunch up“, „Manami“, „Guacamole“, „Sugamour“ ir „Katpėdėlė“.

– „BTA draudimas“ rūpinasi medicinos darbuotojų sveikata, todėl dirbant rizikingomis sąlygomis, asmens draudimo kainą medikams mažina per pusę.

– „Aromáma“ parėmė ligoninių personalą natūraliomis dezinfekcinėmis priemonėmis, eteriniais aliejais ir kita aromaterapine produkcija. 5000 eurų vertės rinkiniai pristatyti Kauno klinikų ir Kauno klinikinės ligoninės medikams, dirbantiems infekciniuose skyriuose ir kasdien susiduriantiems su rizika savo sveikatai.

– „Šiaulių bankas“ skyrė 50 tūkst. eurų paramą Respublikinei Šiaulių ligoninei. Lėšas numatoma panaudoti pagrindiniams ligoninės poreikiams koronaviruso plitimui suvaldyti – reikiamai medicininei įrangai, asmeninėms apsaugos priemonės įsigyti.
– UAB „Starna“ padovanojo LSMU Kauno klinikų ir Kauno klinikinės ligoninės infekcinio skyriaus medikams dezinfekcinio skysčio bei padėjo pastatyti apsaugines palapines-praėjimus prie Kauno klinikinės ligoninės. „Starnos“ paramos dydis siekė 15 000 tūkst. eurų.
– „Vilniaus alus“ LR Sveikatos apsaugos ministerijai padovanojo 36 tūkst. porų pirštinių.
„Lietuvos draudimas“ skyrė 30 tūkst. eurų vertės pagalbą Kauno klinikoms – perkamos būtinos priemonės medikams.

– „Valiunas Ellex“ vadovaujantis partneris ir steigėjas Rolandas Valiūnas kartu su Prezidentu Valdu Adamkumi įsteigė fondą „Drauge įveiksim“, kuriame jau surinkta beveik 200 tūkst. eurų.


Rolandas Valiūnas ir Prezidentas Valdas Adamkus įsteigė fondą.
2020-03-19

Verslininko Dariaus Mockaus valdoma „MG Baltic“ nupirko 5 plaučių ventiliavimo aparatus padovanojo juos Vilniaus miesto savivaldybei, kuri medicininius aparatus perleis įstaigoms, turinčioms didžiausią poreikį.

– Lietuvos informacinių technologijų bendrovės „NFQ Technologies” programuotojai sukūrė virtualią platformą Grįžtame.lt, kurioje gali registruotis šiuo metu užsienio šalyse esantys ir į Lietuvą grįžti negalintys žmonės. Šis sprendimas leis lietuviams susisiekti tarpusavyje, palaikyti vieni kitus bei kolaboruotis saugiam ir sparčiam grįžimui namo.
„NFQ Technologies” programuotojai sukūrė virtualią platformą Grįžtame.lt
– „Kėdainių konservų fabrikas“ surinko 207 konservuotos produkcijos maisto paketus, kad padėtų karantino metu sunkioje situacijoje atsidūrusiems Kėdainių miesto ir rajono bendruomenės nariams – vienišiems senjorams. Produkcijos vyresnio amžiaus asmenims turėtų užtekti iki Velykų ar ilgiau.

– Tomas Okmanas, vienas iš „Tesonet“ įkūrėjų, subūrė grupę IT įmonių, kurių iniciatyva surinkta apie 300 tūkst. eurų siekianti parama. Parama skirta Santaros klinikoms, išsiaiškinus, kokia įranga ar priemonėms šiuo metu jiems reikalingiausia.
T. Okmanas savo Feisbuko paskyroje dėkojo ir visiems prisidėjusiems: Ernestui Petkevičiui ir „Vertex“, Dmitrijui Borisenkai ir „CoinGate“, Ahmedui Ghorbal, Tomui Šlimai ir Andriui Šlimai, Arnui Stuopeliui ir „Hostinger“, Kornelijui Čelutkai su Simonu Gustainiu ir „BaltCap“, Stepui Telešiui, Martynui Gudonavičiui ir „Trafi“, Tomui Banišauskui ir „Bored Panda“, „Mindaugui Railai ir „Girteka Logistics Lietuva“, Algirdui Stoniui ir „TeleSoftas“, Tadui Burgailai ir „Kilo Health“, Vladui Jurkevičiui, Vyčiui ir Žygiui iš „Eneba“, Jean-Baptiste Daguené ir „70ventures“, Gediminui Žiemeliui ir „Avia Solutions Group“ , Jonei Vaitulevičiutei ir „Startup Wise Guys“, Mantui Mikuckui ir Thomui Plantenga bei „Vinted“, Arvydui Bložei ir „Practica Capital“, Olegui Martyniuk, Astai Meskerevičiutei ir „Inventi“, Tomui Kemčiui ir „Contrarian Ventures“, Rokui Medoniui ir „carVertical“, Ugniui Šimelioniui, Mariui Krikstopaičiui, Justinui Jarusevičiui bei „Motieka & Audzevičius“, Ryčiui Lauris ir „Omnisend“, Tomui Dirvonskai, Deividui Mikocioniui, Domui Janickui, Mindaugui Kezioniui ir „Sign On Tab“, Pauliui Lazauskui ir „iTo“, Pauliui Nagiui ir „Adeo Web,“ Avishai Abrahami ir „Wix“, Danieliui Stasiuliui ir „BitDegree“, Audriui Ramanauskui ir „Blue Ocean Invest“, Mariui Žemaičiui, Linui Kazlauskui, Dariui Petrauskiui, Vytautui Zabuliui, Olegui Surajev, Aurelijui Norkūnui ir „FrontITĺ, Sergejui Trofimov ir „Nordcurrent“, Petrui Abaravičiui ir „Adform“, Pauliui Jonaičiui ir „Web Robots“, Audriui Milukui, Liudui Ubarevičiui ir „SneakyBox“, Arnui Laurynui ir „Quantera Global“, Vytautui Paukščiui ir „Eskimi“, Viliui Žukauskui ir kitiems, kurie panoro likti anonimais!

– Saldainių fabrikas „Rūta" į Vilniaus Santaros, Kauno Klinikų, Klaipėdos Universitetinę, Panevėžio ir Šiaulių Respublikines ligonines įsipareigojo atvežti daugiau nei 7500 vnt. kokybiško juodojo šokolado batonėlių.

2020-03-18

„Coca-cola“ ir „Neptūnas“ medikams į ligonines tiekia prašomus gėrimų.

„Bitė“ suteikia nemokamą ryšį sveikatos įstaigoms ir medikams.

„Bitė“ sveikatos įstaigoms ir medikams suteikia nemokamą ryšį, „Tele2“ – nemokamą internetą.

– „NordSec“ suteikė įmonėms nemokamus VPN produktus.

– Ekologišką beržų „Sip Sap“ gaminanti įmonė „Straikas“ pradėjo lankyti gydymo įstaigas Vilniuje (Santaros klinikas, VRUL, Antakalnio klinikas, Greitosios medicinos pagalbos stotį) ir išdalino daugiau nei 700 vnt. natūralios beržų sulos gėrimų. Kitą savaitę planuoja sulą siųsti į ligonines kituose šalies regionuose, kurie susiduria su dideliais medikų darbo krūviais pandemijos metu.
„Straikas“ gydytojams ir sveikatos darbuotojams pradėjo tiekti beržų sulą.

– Andrius Tapinas ir „Laisvės TV“ sukurė paramos medikams projektą „Laikykitės, medikai!“ ir atidarė specialią sąskaitą, kurioje jau surinkta 550 tūkst. eurų. Pagal gydytojų poreikius perkamos reikalingos priemonės bei sudėliota tiekimo grandinė – bendrovė „UPS“ pasirūpins transportu iš užsienio, „Proversus“ – maksimaliai greitu išmuitinimu, „Omniva“ – logistika, Aukok.lt – sandėliavimu ir išskirstymu.
Paramos medikams projektas pradėjo bendradarbiavimą ir su „Kesko Senukų“ grupės prezidentu Artūru Rakausku. Kaip pranešė A. Tapinas, bendrovė pasiruošusi padėti viskuo, kuo gali. „Tikimės ir finansinės paramos, bet dar svarbiau – „Senukai“ pažadėjo užtikrinti mūsų užsakytų priemonių sandėliavimą ir paskirstymą po visą Lietuvą, o vėlesniems pirkimams – logistiką ir papildomus tiekėjus. Tai reiškia, kad šalies viduje įgijame labai vertingą laiko pranašumą“, – rašė A. Tapinas.
Daugiau apie iniciatyvą rasite čia.

„Laikykitės medikai!“
– Pasaulinė Geografinių Informacinių Sistemų (GIS) lyderė Esri. Inc, norėdama prisidėti prie veiklos ir informacijos koordinavimo krizės laikotarpiu, neatlygintinai atvėrė specializuotus geografinės analizės ir viešinimo įrankius valstybinėms ir savivaldybių institucijoms, dalyvaujančioms krizių valdyme. Organizacijos, norinčios nemokamai naudoti Esri produktus šios kritinės situacijos valdymui, turi užsiregistruoti svetainėje. Programas įdiegti padės „Hnit-Baltic” specialistai.