Kaip išsirinkti tinkamą mėsą?

Besirenkantiems mėsą, prekybos tinklo „Norfa“ vyr. mėsininkas pataria pirmiausia atkreipti dėmesį į jos išvaizdą – šviežiai mėsai būdinga rausva ar raudona spalva, paviršius – drėgnas, bet ne šlapias, mėsos raumenų skaidulos stangrios, elastingos, paspaudus po kurio laiko turi grįžti į pradinę padėtį.

Geros kokybės mėsoje riebalai turėtų būti tolygiai pasiskirstę raumenų skaidulose – tai vadinama marmuruotumu. Ypač tai svarbu, jeigu savo patiekalams renkatės jautieną. Anot mėsininko, marmuruotumas suteikia mėsai skonio ir sultingumo.

„Perkant mėsą, naudinga atkreipti dėmesį ir į sertifikatus, kurie garantuoja mėsos kokybę ir saugumą. Taip pat svarbu žinoti mėsos kilmę – iš kur ji atkeliavo, kokiomis sąlygomis buvo auginami gyvuliai“, – priduria D. Bartošius.

„Norfos“ parduotuvėse parduodama mėsa atkeliauja tiesiai iš „Rivonos“ mėsinės, bendradarbiaujančios tik su Lietuvos ūkiais, paisančiais atsakingo auginimo technologijų. Ji nėra sandėliuojama, nes paruošiama pagal išankstinius parduotuvių užsakymus ir parduotuves pasiekia vos per kelias valandas. Sustyguoti logistikos procesai užtikrina, kad mėsa visuomet būtų šviežia ir aukščiausios kokybės.

Padažai – puikus priedas ir marinatas grilio patiekalams

Norėdami pakelti grilio patiekalus į kitą lygį, skirkite dėmesio ne tik pačiai mėsai, bet ir padažams. Jie ne tik praturtins skonį, bet ir leis atrasti naujus skonių derinius. Padažus galite naudoti ne tik kaip pagardus, bet ir kaip marinatus. Štai penki padažai, kurie puikiai tiks jūsų grilio patiekalams:

1. Čimičiuri – argentinietiškas pesto

Čimičiuri – gaivus ir aromatingas padažas, puikiai tinkantis tiek marinavimui, tiek pateikti su iškepta mėsa. Šis argentinietiškas pesto, pagamintas iš šviežių petražolių, česnako, raudonojo vyno acto, alyvuogių aliejaus ir prieskonių, suteikia grilio patiekalams unikalų skonį. Ypač tinka jei kepate jautieną ir ėrieną. Tai padažas, kuris pridės jūsų patiekalui lengvumo ir pikantiškumo.

2. Barbekiu padažas

Klasikinis barbekiu padažas, pasižymintis saldžiai aštriu skoniu – puikus pasirinkimas tiek kaip marinatas, tiek kaip padažas, skirtas pabaigoje užtepti ant mėsos. Jis puikiai dera su kiauliena ir vištiena, suteikdamas sodraus ir dūminio skonio.

3. Teriyaki padažas

Japoniškas teriyaki, pagamintas iš sojų padažo, mirino, cukraus ir imbiero, suteikia mėsai saldžiarūgštį skonį ir gražią glazūrą. Šis padažas puikiai tinka tiek vištienai, tiek jautienai, suteikdamas patiekalui egzotišką rytietišką akcentą.

4. Medaus-garstyčių padažas

Medus ir garstyčios sukuria puikų balansą tarp saldumo ir aštrumo, todėl šis padažas yra idealus tiek marinavimui, tiek kaip pagardas. Jis puikiai tinka vištienai, kiaulienai ir antienai, suteikdamas patiekalui subtiliai aštraus skonio.

5. Jogurto ir mėtų padažas

Gaivus jogurto ir mėtų padažas yra puikus pasirinkimas prie paukštienos ar ėrienos. Jis puikiai subalansuodamas mėsos skonį, yra lengvas ir gaivus.

Pasirinkę kokybišką mėsą, tinkamai ją paruošę ir pagardinę puikiais padažais, galėsite kaskart mėgautis skirtingais nepriekaištingo skonio grilio patiekalais.