Sklandančios legendos apie prekybos tinkle „Norfa“ parduodamą itin kokybišką ir visuomet šviežią mėsą – tikrai ne iš piršto laužtos. Ištikimiausi pirkėjai jau žino, kad šio tinklo parduotuvių lentynose nugula tik lietuviška, atsakingo auginimo tradicijų puoselėjančių ūkininkų užauginta mėsa, o ji iš bene moderniausios Lietuvoje „Rivonos“ mėsinės pristatoma pagal išankstinius užsakymus – tik tiek, kiek reikia.

„Iš tiesų dirbame būtent tokiu principu – tam, kad mėsa nebūtų sandėliuojama ir pirkėjus pasiektų visuomet šviežia, dirbame pagal kasdien iš parduotuvių gaunamus užsakymus ir šio poreikio ribų neperžengiame. Žinodami, kiek ir kokios produkcijos turime paruošti, po pirminio apdorojimo iškart išvežame ją specialiai tam skirtomis transporto priemonėmis, o parduotuves mėsa pasiekia vos per kelias valandas. Tokiu būdu užtikriname kokybę, o dėka sustyguotos logistikos galime pasiūlyti ir patrauklias mėsos kainas“, – sako „Rivonos“ mėsinės vadovas Juozas Lebrikas.

Joninėms – skaniausi grilio kepsniai: nereikės net laukti, kol pasimarinuos

Naujienų gausa galėtų apsukti galvą, tačiau šašlykų nenurungia niekas

Būtent iš Lietuvos ūkiuose užaugintos mėsos, čia pat mėsinėje esančiuose skirtinguose cechuose, gimsta ir tikri kulinariniai šedevrai – ne tik pirkėjų jau pamėgtas „Rivonos“ mėsos gaminių asortimentas, bet ir jį nuolatos papildančios gardžios naujienos.

„Sunku būtų tiksliai suskaičiuoti, kiek įvairiausių receptų patys esame išbandę ir kiek skirtingų kepimui gamtoje skirtų produktų esame pasiūlę „Norfos“ pirkėjams – vieni gaminiai metai iš metų nepraranda populiarumo, tad jų parduotuvių lentynose pirkėjai gali atrasti ištisus metus, kiti siūlomi tik vasaros sezonu, kuomet daugiau laiko leidžiame gamtoje ir norisi išbandyti kažką naujo“, – pasakoja J. Lebrikas.

Nors šiais metais kepimui gamtoje skirtų produktų pasirinkimas ypatingai didelis, anot mėsinės vadovo, tradiciškai lietuviai vis dar dažniausiai dairosi į šašlykus – su tradiciniu vasaros skoniu, marinuoti žolelėmis, majonezu. Savo pirkėjų ratą atrado ir praėjusiais metais pristatyta naujiena – šašlykai su česnakiniu ir pipiriniu marinatu. Tiesa, tradicinius kiaulienos sprandinės šašlykus papildo ir pagaminti iš vištienos – jų taip pat galima rasti kelių skonių.

Joninėms – skaniausi grilio kepsniai: nereikės net laukti, kol pasimarinuos

Vištienos mėgėjams siūloma paskanauti tradicinių marinuotos vištienos šlaunelių mėsos kepsnelių ir kiek gurmaniškesnių variantų – viščiukų sparnelių rūkytų slyvų ir paprikų marinate, blauzdelių azijietiškame marinate ar vidurinių sparnelių dalių meksikietiškame bei marokietiškame marinate. Tiems, kurie ilgai suktis prie kepsninės nemėgsta, patiks ir plati dešrelių įvairovė – rinkitės klasikines kaimiškas ar išbandykite šviežios kiaulienos dešreles su karamelizuotu česnaku.

„Grilio entuziastai, kurių šašlykais jau nebenustebinsi, dažnai renkasi įvairiausius kepsnius, o šiais metais turime tikrai įdomių naujienų. Pavyzdžiui, kiaulienos kumpio kepsnį su apelsinų marinatu, pipirais marinuotą sprandinę su kaulu, taip pat šoninę su amerikietišku marinatu“, – apie grilinimui skirtą asortimentą, kurį rasite „Norfos“ parduotuvėse, pasakoja mėsinės vadovas.

Į pirkinių krepšelius vasaros metu dažnai keliauja ir „Rivonos“ mėsinėje pagaminti, bendradarbiaujant su virtuvės šefu Deivydu Praspaliausku sukurti lėtai virti kiaulienos šonkauliai ar lėtai virta kiaulienos sprandinė. Šiuos žemoje temperatūroje ruoštus patiekalus lengvai kepsninėje išsikeps net ir pradedantieji – pakaks išimti iš pakuotės ir leisti produktams pakaitinti šonus 20 minučių. Papildomai pagardinę savo mėgstamais prieskoniais, patiekę su pasirinktu garnyru, patiekalą galite kilstelėti iki restorano lygio.

Joninėms – skaniausi grilio kepsniai: nereikės net laukti, kol pasimarinuos

Ne visų dar atrasta, tačiau ypač vertinama sauso brandinimo jautiena

Norintiems šią vasarą pasilepinti ypatingais grilio patiekalais, „Rivonos“ mėsinės vadovas rekomenduoja būtinai išbandyti sauso brandinimo jautienos kepsnius, kurių „Norfos“ parduotuvėse galite įsigyti už ypatingą kainą.

„Gurmanams apie sauso brandinimo jautienos išskirtinumą tikriausiai pasakoti nereikia, o tiems, kurie dar nėra bandę išsikepti savo kepsninėje, pats metas pabandyti – tai ypatingai minkšta, sultinga ir aromatinga mėsa. O ir pagaminti tikrai nesudėtinga – pavyks ne tik grilio profesionalams, bet ir pradedantiesiems grilio entuziastams. Iškepus beliks pagardinti druska“, – sako J. Lebrikas.

„Norfos“ prekybos tinkle parduodamos sausai brandintos jautienos niekur kitur nerasite, mat ji ruošiama čia pat, parduotuvėse stovinčiose specialiose brandinimo kamerose. Sausojo brandinimo metu iš jautienos pašalinama perteklinė drėgmė – taip išryškėja tikrasis jautienos skonis, o natūralių fermentų dėka jautienos jungiamieji audiniai pradeda irti ir mėsa minkštėja.

„Kaip ir visa į mūsų mėsinę bei „Norfos“ parduotuves patenkanti mėsa, jautiena taip pat atkeliauja iš Lietuvos ūkių. Tačiau sausam brandinimui tinka ne bet kokia, o būtent 24 mėnesių amžiaus veislinių jaučių mėsa. Atskiros jos dalys keliauja į specialias brandinimo kameras ir ten, nuolatos palaikomoje tam tikroje temperatūroje bei drėgmėje, brandinamos nuo 21 iki 28 dienų.

Šiandien per mėnesį prekybos tinklo parduotuvėse parduodama maždaug 2,5 tonos sausai brandintos jautienos, tačiau tikėtina, kad skaičiai su laiku tik augs, mat įvertinusių šios mėsos privalumus pirkėjų ratas kasmet plečiasi“, – pasakoja „Rivonos“ mėsines vadovas.