Kaip teigia į „Norfos“ prekybos tinklo parduotuves šviežią mėsą ir jos produktus tiekiančios „Rivonos“ mėsinės vadovas Juozas Lebrikas, šviežios kepamosios dešrelės – vienas geriausių pasirinkimų, kai norima greito ir kokybiško maisto gamtoje. Be to, tai puiki galimybė išbandyti įvairesnius skonius, mat „Norfos“ dešrelės gaminamos iš skirtingos mėsos, gardinamos mėsos skonį geriausiai atskleidžiančiais prieskoniais.

Mėsinės vadovas įsitikinęs – nors grilio dešrelių receptūrų galima sukurti pačių įvairiausių, svarbiausia jų skonio paslaptis nekinta – tai produkto kokybę užtikrinantis šviežumas.

„Šilalės rajone veikianti mūsų skerdykla ir mėsinė šviežią mėsą į visoje Lietuvoje esančias „Norfos“ parduotuves pristato vos per kelias valandas. Be to, daugelyje parduotuvių veikia mėsos cechai, kuriuose mėsa yra išpjaustoma, malama – tokiu būdu užtikriname platų visuomet šviežios ir kokybiškos lietuviškos mėsos pasirinkimą“, – pasakoja J. Lebrikas.

Ne tik šviežios mėsos, bet ir kepamųjų dešrelių pasiūla „Norfos“ parduotuvės stebina savo gausa. Tai įvairių skonių virtos kiaulienos ir vištienos dešrelės, taip pat šviežios tradicinės 100 proc. mėsos dešrelės. Lentynose galima rasti „kaimiškų“ dešrelių su kiauliena bei jautiena, taip pat kiaulienos dešrelių, kurios gaminamos naudojant plonas avių žarnas. Kad ir kurias pasirinksite kepimui, galite būti tikri – visos jos gaminamos tik iš šviežios mėsos ir gardinamos kokybiškais prieskoniais.

Dešrelės

Vienas populiariausių pirkėjų pasirinkimų, anot „Rivona“ mėsinės vadovo – šviežios kiaulienos dešrelės su žolelėmis. Ištobulinta jų receptūra nekinta jau daugelį metų.

„Šios kiaulienos dešrelės – geriausias variantas, kai norisi ne tik skaniai, bet ir sočiai pavalgyti. Kiaulienoje netrūksta naudingų riebalų ir B grupės vitaminų. Net vaikai, kurie įprastai labiau linkę skanauti vištieną, noriai valgo šias dešreles“, – sako J. Lebrikas.

Paruošti kepimui skirtas dešreles, pašnekovo teigimu, tikrai nesunku – tereikia gerai įkaitinti kepsninę ir kepti dešreles virš žarijų, vengiant tiesioginės ugnies. Visgi, būtina atkreipti dėmesį į kepimo laiką.

„Svarbiausia taisyklė – negalima dešrelių perkepti. Jei norite, kad dešrelės būtų išties sultingos ir minkštos, pakaks vos dešimties minučių grilyje ir patiekalas jau paruoštas. Jei nenorite, kad kaitroje dešrelės sutrūkinėtų, prieš kepimą galite jas lengvai pabadyti šakute“, – sako J. Lebrikas.

Tiems, kurie planuoja dešreles kepti didesnei draugų kompanijai, mėsinės vadovas primena ir labai paprastą gudrybę – 4-6 dešreles horizontaliai perverkite ant iešmo ar bambukinių kepimui skirtų pagaliukų, tuomet vartyti bus kur kas paprasčiau, o plonesnės dešrelės tikrai neįkris tarp kepimo grotelių.

O ką rinktis prie dešrelių? Garnyro variantų, pasak „Rivona“ mėsinės vadovo, netrūksta, todėl svarbiausia – nebijoti eksperimentuoti.

Dešreles dėkite į lengvai paskrudintą bandelę, pagardinkite šviežiomis daržovėmis, padažu ir valgykite kaip dešrainį. Arba kartu grilyje pakepinkite daržovių iešmelius – tam puikiai tiks pievagrybiai, cukinijos, paprikos, svogūnai. Keptos dešrelės gali būti ir puikus įdaras pitos duonelei – patiektos su tradiciniu Tzatziki padažu, gaminamu iš graikiško jogurto, agurkų, česnako ir alyvuogių aliejaus, skoniu primins graikiškąjį suvlakį.