„Iš tikrųjų nusivylimas nežmoniškas, o gal tiksliau būtų pasakyt kraupu... Smarvė krantinėje nenusakoma... Žuvys išdvėsusios ne po vieną ar dvi... Kyla tik 2 klausimai, kodėl? Kodėl tiek padvėsusių ir kodėl netvarkoma?“, – stebėjosi Reda.

Keli komentatoriai rašė, kad kasmet situacija pasikartoja, kiti kaltino pačius žmones ir svarstė, ar nebus išpilti teršalai.

Reda sakė, kad kvapas prie vandens nepakeliamas, neįmanoma sėdėti kavinėse šalia marių. Situacija kiek geresnė tik paėjus toliau nuo vandens.

Neringos meras Darius Jasaitis situaciją pakomentavo taip:

„Kuršių mariose į krantą metamos nugaišusios žuvys yra kasmet fiksuojamas procesas. Žuvų kritimas – natūralus gamtos reiškinys. Po žiemos, pavasarinio neršto ar ligų jos būna nusilpusios, įtaką daro ir šilti orai, kai vanduo įšyla ir žuvims ima trukti oro.

Kartais pastebima, kad tai, ką poilsiautojai ir vietiniai gyventojai fiksuoja pastarosiomis dienomis – labiau būdinga vasaros pradžiai. Tačiau šį gegužės mėnesį turime itin šiltus orus, žmonės deginasi paplūdimiuose ne pirmą dieną. O marių žuvims mums įprastas kalendorinis sezoniškumas nėra aktualus: jautriai reaguojama į momentinius pokyčius.

Kiek žuvų išmetama į krantą, priklauso nuo vyraujančio vėjo. Šiemet jis pučia Neringos link. Gal ir susidaro įspūdis, kad šį sezoną žuvų nukentėjo daugiau nei įprasta, bet kaip buvęs žvejys galiu pasakyti, kad yra buvę metų su liūdnesniais vaizdais.

Žuvų gaišenas renkame ir utilizuojame. Už tai atsakinga biudžetinė įstaiga „Paslaugos Neringai.“