Kraustymasis vyksta kiekvieną rytą

Ekspedicijos vadovas Giedrius Bučas papasakojo, kad rytai turi ir nemažai rutinos. Pavyzdžiui, vakare atvykus į tam tikrą nakvynės vietą atsinešami buičiai reikalingi daiktai, o ryte jie vėl sunešami į juos lydintį automobilį.

„Ir taip kiekvieną dieną – pirmyn atgal. Žmonės, kurie atostogauja, dažnai į vieną vietą atvyksta savaitei ar dviem, ten išsikrauna daiktus ir gyvena. Mes taip pat turime asmeninius daiktus, kuriuos kiekvieną dieną reikia išsikrauti, persižiūrėti. Jeigu nakvojame kempinge, tai turime pasirūpinti palapinėmis, miegmaišiais, kilimėliais“, – pabrėžė vyras.

G. Bučas atskleidė, kaip laikomi maisto produktai, kuriems reikalinga žema temperatūra.

„Jeigu tik pasitaiko proga turėti šaldytuvą, į kamerą susidedame šaldymo elementus, kad juos atšaldytume. Vėliau juos sudedame į dėžę, o ant jų maisto produktus, kurie turi būti laikomi vėsiai. Dvi tris dienas temperatūra gerai laikosi, vėliau vėl reikia ieškoti vietos, kur užsišaldyti šaldymo elementus“, – pasakojo ekspedicijos vadovas.

Žurnalistė Kornelija Jasiūnaitė žygiuoja kartu su ekspedicijos dalyviais

Dažniausiai renkasi pigesnius variantus

Po Švediją šiuo metu keliaujančios ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ vadovas G. Bučas sakė, kad šioje šalyje dažniausiai atsistojama kempinguose su palapinėmis arba nameliuose. Anot jo, kartais pastaruosiuose apsigyventi yra netgi pigiau nei palapinėse.

G. Bučo tikinimu, kempingų infrastruktūra Švedijoje yra labai gerai išvystyta ir jų yra labai daug. Kartais žygeiviai apsistoja ir sodybų nameliuose ar tiesiog sodybose. Ekspedicijos vadovas detalizavo egzistuojančią mokėjimo sistemą.

„Yra keli mokėjimo variantai. Mokant pilną kainą, į ją įeina sutvarkymas, patalynė. Tačiau mes dažniausiai taupome pinigus, todėl pasirenkame mokėti kuo mažiau. Patalynės baltos mes neturim, bet lovos bet kokiu atveju yra gerai. Turime savo miegmaišius ir miegame lovose“, – kalbėjo vyras.

Sodybų namelius ar sodybas taip pat galima išsinuomoti be tvarkymo paslaugos – tai reiškia, kad po vizito viską reikia sutvarkyti.

Delfi TV laidų vedėja, vaizdo turinio kūrėja Kornelija Jasiūnaitė žygiuoja kartu su ekspedicijos dalyviais

„Kartais netgi pateikiamos labai detalios instrukcijos, kaip tą padaryti. Pavyzdžiui, kaip sutvarkyti vonios kambarį, kaip sudėti daiktus į spintas, kaip palikti patalynę. Jeigu nenori tvarkyti – gali už tai susimokėti“, – situaciją paaiškino G. Bučas.

Jis juokauja, kad kartais žygeiviai netgi viską sutvarko švariau nei randa vietą, į ją atkeliavę.

Tik po visų šių rytinių darbų ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ dalyviai gali toliau leistis į žygį. Prieš tai pateikiama pagrindinė informacija apie orus, prisimenama, kokių daiktų nepamiršti pasiimti su savimi, o paliekant nakvynės vietą vienas būtiniausių ritualų – pasidaryti asmenukę atminimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją