Istorija, kurios pradžią išgirdo juokaujant

Ekspedicijos dalyvė Liisi Preedin, kuri jau puikiai moka pagrindinius lietuviškus žodžius, juokavo, kad prie kai kurių jų tiesiog reikia pridėti galūnę „-as“. Taip Kornelija išgirdo neįtikėtiną istoriją – ekspedicijos dalyviai buvo apvogti.

„Viską atgavome, bet tai buvo toks dramatiškas įvykis su bandymais pagauti nusikaltėlius, policijos įsitraukimu“, – papasakojo mergina.

Kornelija paprašė Liisi daugiau papasakoti apie įvykį, kurio, tikėtina, nepamirš nė vienas ekspedicijos dalyvis. Anot merginos, dalyviai porai naktų buvo apsistoję jaukaus mažo miestelio hostelyje.

„Čia, Švedijoje, atrodo taip saugu – niekada nesirūpinome dėl savo turto. Visus daiktus tiesiog palikdavome labai atvirai padėtus, nes visi sakydavo, kad čia ypatingai saugu. Toje vietoje, kur buvome apsistoję, turėjome visą antrą aukštą, skirtą tiktai mums. Bent jau aš taip maniau“, – istoriją pradėjo Liisi.

Ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ dalyviai

Ten buvo kambariai ir bendra erdvė, kurioje dalyviai laikė savo skalbinius ir kitokius daiktus.

„Iš esmės mes buvome pilnai okupavę visą tą erdvę. Man atrodo, pirmąją dieną kažkas norėjo nueiti į autobusiuką ir nerado jo raktų. Tada visi pradėjo priekaištauti: „Būkit geri, nepameskit autobusiuko raktų, mums jų tikrai reikia“. Buvo labai keista, nes tokie dalykai įprastai nenutinka. Tada mes juos radome lauke. Kartais mūsiškiai leisdavo laiką kieme, tad galvojom, kad gal netyčia iškrito ten raktai“, – pasakojimą tęsė ekspedicijos dalyvė.

Tačiau kitą dieną, anot jos, kai kas pasigedo vienokių daiktų, kitas – kitokių.

„Bet tokie daiktai paprastai nedingsta, nepametame savo drabužių. Tada kažkas iš mūsiškių pastebėjo, kad yra dar vienas kambarys, kuriame gyveno du nepažįstami žmonės“, – kalbėjo Liisi.

Mergina dabar jau gali pajuokauti, kad dėl Švedijos saugumo visi ekspedicijos dalyviai buvo per daug optimistiški.

„Tada pasigedome kietųjų diskų su visa mūsų filmuota medžiaga. Tai buvo iškalbingas signalas. Daug daiktų tiesiog išgaravo“, – sakė ji.

Ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ dalyviai buvo patekę į nepavydėtiną situaciją

Patys išsiaiškino tiesą

Išvykimo iš hostelio dieną, dalyviai suprato, kad yra vaizdo kameros, kurias peržiūrėjus galbūt pavyktų išsiaiškinti, kas nutiko su jų daiktais. O tuomet tiesa ir išlindo į dienos šviesą. Pasirodo, kad svetimi žmonės turėjo raktus nuo patalpų, kuriomis naudojosi ekspedicijos dalyviai.

„Mūsų komandos nariai paprašė administracijos įeiti į tų žmonių kambarį ir pasižiūrėti, ar ten yra mūsų daiktai. Tai buvo leista padaryti. Įžengus į kambarį, jie išvydo klaikų vaizdą. Vienas iš vagių atrodė apsvaigęs nuo narkotikų. Ant grindų buvo čiužinys, daiktai visur aplinkui. Paaiškėjo, kad viskas buvo pavogta“, – istoriją tęsė mergina.

Paaiškėjus tokiems dalykams, ekspedicijos dalyviai stengėsi užtikrinti, kad nė vienas iš galimai nusikaltimą įvykdžiusių asmenų nepabėgtų. Buvo iškviesti ir policijos pareigūnai. Kadangi Liisi tuo metu nebuvo šalia, kai kurių detalių ji negalėjo papasakoti, tiesiog galinti pasakyti, ką girdėjusi iš bendražygių.

Deja, visiems tariamai daiktus pavogusiems asmenims pavyko pabėgti, tačiau atvykus policijos pareigūnams ekspedicijos dalyviai atgavo beveik visu savo pradingusius daiktus. Tik nepavyko rasti vieno iš žygeivio dantų šepetėlio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją