Kaip ir ankstesnę savaitę, taip ir šią – radinių Švediją skalaujančios Baltijos jūros pakrantėse netrūksta. Šįkart žygeiviai rado niekam nereikalingą kastuvą, kurį tikino pasiimsiantys su savimi. Svarstė, kad tai galėtų būti gerai žinomo prekės ženklo „Fiskars“ gaminys ir džiaugėsi, kad jis dabar priklausys jiems.

„Kažkieno šiukšlės mūsų lobis“, – juokavo dešimtos žygio savaitės vaizdo įraše ekspedicijos dalyviai.

Ekspedicijos metu filmuojamas ir dokumentinis filmas „Jūra prasideda čia“, o trumpame savaitraščio vaizdo įraše filmo scenaristė Monika Budinaitė atviravo: „Labai svarbu, kad šią misiją atlieka žmonės, bet taip pat šiame filme labai nenorime pamesti jūros, kalbame apie jos problemas.“

Filmo režisierė ir prodiuserė Agnė Marcinkevičiūtė antrino M. Budinaitei: „Čia ypatinga proga ir ypatingi žmonės, jų ketinimai man tokie kaip tas Donkichotas. Dabar žmonės paėmė ir tai daro – devyniems mėnesiams sustabdė tiesiog savo gyvenimą labai normalų, nei jie perka, nei kažką čia daro... Ir tiesiog... Tiesiog gražina pasaulį.“

Ekspedicijos dalyviai, kaip ir kaskart, pasidalino ir nemaloniais nutikimais, dabar keliančiais įsimintinus prisiminimus. Už ekspedicijos logistiką atsakingas Kęstutis Songaila, stovėdamas ant akmens pakrantėje, pasakojo apie pamestą telefoną.

„Mano telefonas gi čia vakar skendo. Tadas savo pametė telefoną“, – vaizdo įraše dalindamasis nuotykiais juokėsi jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją