„Vis pagauname save su pavydu žvelgiančius į vakariečius senjorus: kiek jie daug keliauja, kokie jie aktyvūs, lanko parodas, teatrus ir koncertus. Bet kažkodėl, daugybę metų niekam nekilo mintis surengti festivalio senjorams. Gal būt dėl to, kad buvome linkę manyte, jog tokių pramogų reikia visiems, išskyrus vyresnio amžiaus žmones. Šiomis dienomis senjorų gausa Palangoje tik įrodo, kad tokio festivalio jiems reikėjo labiau nei kažkam kitam. Užpildytos rudeninio kurorto gatvės, sausakimšos susitikimų salės, išgraibstyti bilietai į vakarinius koncertus pavertė Palangą senjorų sostine“, – pirmų dienų įspūdžiai dalinosi festivalio sumanytojas, visuomenininkas Edmundas Jakilaitis.

„Senjorų savaitės“ programą sudaro daugiau kaip šimtas įvairaus tipo renginių: meniniai-pramoginiai, pažintiniai-edukaciniai. Kasdien festivalio svečių laukia pėsčiųjų ir dviračių žygiai, mankštos, jogos užsiėmimai.

Kiekvieną dieną galima žiūrėti kino filmus ar teatralų pasirodymą, lankyti parodas, muziejus. Vakar vykusiame „Senjorų savaitės“ atidarymo koncerte „Švieski man vėl“ garsiausias Stasio Povilaičio dainas atliko solistas Merūnas Vitulskis su Panevėžio muzikinio teatro pučiamųjų orkestru „Garsas“. Šiandien ir rytoj senjorai galės mėgautis Edmundo Kučinsko, Ingos Valinskienės ir grupės „Vairas“ pasirodymais.

Palangoje vykstantis festivalis „Senjorų savaitė“

Dienomis kurorto svečiai gali lankyti paskaitas apie sveiką gyvenseną ir mitybą, vaistažolių naudą sveikatai; apie finansinį raštingumą; turi proga gilinti žinias apie išmaniųjų įrenginių panaudojimą kasdieniame gyvenime.

Palangoje vykstantis festivalis „Senjorų savaitė“

Taip pat organizuojami susitikimai su senjorams puikiai pažįstamais garsiais žmonėmis, pavyzdžiui, su Beata Nicholson, Gian Luca Demarko, Vyteniu Pauliukaičių, prof. Alvydu Unikausku. Galima semtis patirčių iš sodininko ir bitininkystės eksperto dr. Algirdo Amšiejaus, klausyti istoriko prof. Alfredo Bumblausko paskaitos.

Palangos miesto viešbučiai ir restoranai „Senjorų savaitės“ svečiams sudarė sąlygas mėgautis kokybišku ir prieinamu poilsiu. Maitinimo įstaigos teikia specialius dienos pietų pasiūlymus, o pageidaujantys nakvynę gali rasti su ženkliomis nuolaidomis.

Palangoje vykstantis festivalis „Senjorų savaitė“

„Siekėme, kad festivalis taptų prieinamas kuo didesniam senjorų ratui. Tik rėmėjų dėka pavyko sudėlioti kokybišką renginių turinį ir užtikrinti, kad jie būtų nemokami. Dėkoju festivalio rėmėjams ir partneriams. Taip pat dėkoju Lietuvos senjorams, kurie ryžosi atvykti bei įrodyti, kad ir mūsų krašte amžėti galima įdomiai, aktyviai, turiningai“, – pranešime spaudai sakė E. Jakilaitis.

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Kartos kartu“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją