Kodėl vyresniems žmonėms vis sunkiau, nors darbuotojų trūksta, laidoje „Verslo požiūris“ kalbamės su Laima Sereičikaite, „BTA Baltic Insurance Company“ filialo direktoriaus pavaduotoja ir Inga Ruginiene, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininke.

Paskolos sumokėtos, vaikai užauginti, dirbti niekas netrukdo, patirtis milžiniška. Teoriškai vyresnio amžiaus darbuotojai turėtų būti aukso gysla. Duomenys rodo, kad į šią amžiaus grupę patenkančių gyventojų atlyginimas siekia vidutiniškai 1250 eurų atskaičius mokesčius. Tai – panaši vidutinė suma, kurią uždirba dar tik karjeros įkalnėje esantys 18–29 m. jaunuoliai.

Iš kitos pusės finansais ar kitaip savo suaugusius vaikus remia net 81 proc. 40–60 m. lietuvių, o 76 proc. padeda savo tėvams, globėjams ar kitiems vyresniems artimiesiems, rodo „Swedbank“ Finansų instituto užsakymu atlikta apklausa. Tyrimas taip pat parodė, kad 30 proc. apklaustųjų skyrė iki 100 eurų per mėn. padėti savo vaikams, tuo metu tokias sumas padėti tėvams skyrė apie 50 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)