„Šventiniu periodu „Maxima" meistrai pagamina beveik 300 tonų „Meistro kokybės" kulinarijos gaminių – įvairiausių užkandėlių, vyniotinių, užpiltinių, salotų, mišrainių, kurie keliauja ant lietuvių šventinių stalų. Mūsų gamyboje visoje Lietuvoje dirbančių profesionalų paruošti patiekalai daugiau perkami prieš Naujųjų susitikimą, nes, matyt, tuomet jau būname pavargę nuo sukimosi virtuvėje", – pasakoja „Maxima" Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė. Tortai ir pyragaičiai taip pat svarbi šventinio meniu dalis pasitinkant Naujuosius.

Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė

Klasikiniai ir nauji mėsos bei žuvies patiekalai

Kadangi Naujieji metai asocijuojasi su sočiu ir gausiu stalu, „Maxima" maisto technologas Vladislovas Judickis sako, jog vienas geriausių pasirinkimų pagrindiniam patiekalui – kepta antis.

„Net ir šaltos iškeptos anties skonis yra puikus, tačiau skaniausia ją valgyti karštą. Todėl įsigijus jau iškeptą antį, mano patarimas būtų apdėti ją virtomis bulvėmis ir pašauti į orkaitę maždaug pusvalandžiui. Turėsite puikų karštą patiekalą. Kitas variantas – supjaustyti keptą antį ir patroškinti ją su kopūstais. Tobulas skonis", – garantuoja V. Judickis.

Vištienos kulšelės – dar vienas tinkamas pasirinkimas Naujųjų metų stalui. Tačiau „Maxima" meistrų pagamintos keptos kulšelės yra ypatingos – įdarytos ir be kaulo.

„Ta pati puiki vištienos mėsa, tačiau ją valgyti kur kas patogiau, nereikia traukinėti ir išiminėti kauliukų, tiesiog atsipjauni ir skanauji. Toks patiekalas labai patiks vaikams", – neabejoja prekybos tinklo Maisto technologas.

Vienas mėgstamiausių šventinių lietuvių užkandžių – keptas kiaulienos vyniotinis su slyvomis. „Jį galima priskirti prie prancūziškų vyniotinių kategorijos: malta kiauliena, apsukta plonyte šalto rūkymo šonine. Ypatingai gardu", – tikina V. Judickis.

Mėgstantiems valgyti ir užkandžiauti rankomis – „Maxima" siūlo užkandžių rinkinius, į kuriuos įeina vištienos sparneliai, petukai, filė bei keli padažiukai.

Dievinantiems Cezario salotas, bet nemėgstantiems vištienos, V. Judickis kaip alternatyvą siūlo rinktis Cezario salotos su krevetėmis, o tiems, kurie ištikimi klasikai – baltą mišrainę.

„Mūsų atveju turime baltą mišrainę su aukščiausios rūšies dešra. Kurdami receptus, visada žiūrime, kad ingredientai būtų tinkamos kokybės", – sako pašnekovas.

Tuo metu žuvies fanams „Maxima" meistrai yra paruošę įdarytą karpio vyniotinį, maltų lydekų ir lašišų vyniotinius.

„Tai puikūs patiekalai be jokių kaulų, atšakų ar kitų papildomų subproduktų", – sako V. Judickis.

Pasiūlymai smaližiams

„Maxima" nepamiršo ir saldumynų mėgėjų, kuriems per Naujuosius siūlo ne vieną puikų kepinį.

„Lietuviai labai mėgsta gaminius su maskarponės sūriu, tad mes Naujiesiems esame paruošę ypatingą Karališką maskarponės sūrio tortą, pagardintą ir papuoštą šviežiomis šilauogėmis. Šis tortas yra labai gaivus ir ne per daug riebus", – atskleidžia „Maxima" Maisto technologė Saulė Gaidytė. Be abejo, žiemos švenčių favoritas yra tortas „Pūga", kuris specialiai gaminamas tik šiuo metų laiku.

Tartaretės su maskarponės kremu – dar vienas puikus ir be galo skanus desertas. „Švelnios, gaivios, rafinuotos" – ypač tinka Naujųjų metų stalui"– teigia S. Gaidytė. Eklerai, kurie gali būti kelių spalvų – taip pat ir žali, kas šiemet laukiant žaliojo drakono metų daugeliui žmonių yra svarbu, taip pat labai tinka ypatingam vakarui.

Naujiesiems metams „Maxima" siūlo:

Pagrindiniam valgiui

  • Daržovių salotos su tunais „Mimoza"
  • Sluoksniuotos lašišų, tunų salotos
  • Cezario salotos su kepta vištiena
  • Graikiškos salotos
  • Kepto karpio vyniotinį
  • Alyvuogių užkandis su artišokais ir kaparėliais
  • Keptas maltų lydekų ir lašišų vyniotinis
  • Keptas kiaulienos vyniotinis su slyvomis
  • Keptas karkos vyniotinis
  • Kepta antis
  • Keptos įdarytos vištienos kulšelės
  • Kiaulių liežuvių užpiltinė su krienais
  • Drebutinė užkandėlė su vištiena
  • Keptų vištienos užkandžių rinkinys

Desertui

  • Karališkas tortas su maskarponės sūriu
  • Tartaletės su maskarponės kremu ir šviežiomis šilauogėmis
  • Tartaletės su maskarponės kremu ir šviežiomis braškėmis
  • Eklerai su karameliniu maskarponės kremu

Nuotaikingo Naujųjų metų sutikimo!